Afbeelding

'Qua uitstraling gaat de markt er op vooruit'

Centrum 605 keer gelezen

VEGHEL | Enkele tientallen belangstellenden kwamen donderdagavond naar de inloopavond bij Brownies & downieS om het voorlopig ontwerp voor de herinrichting van de Markt te bekijken. De reacties waren overwegend positief, maar er zijn ook nog wel wat vragen en kritische opmerkingen.  

'Minder auto's en meer groen. Dat is altijd goed', zo merkte een bezoeker woensdagavond op nadat hij de plannen voor de Markt had bekeken. Anderen, vooral omwonenden, hadden juist vraagtekens bij al dat groen. 'Hoe hoog groeien die bomen? Ben ik straks mijn uitzicht kwijt of kom ik in de schaduw te zitten?'. Maar ook: 'Gaat er nu eindelijk iets gebeuren met de leegstaande panden naast het postkantoor en het postkantoor zelf?' en 'Door die fontein die er komt kunnen er straks toch geen evenementen meer gehouden worden?' Op niet alle vragen hadden de medewerkers van de gemeente 1-2-3 een antwoord, maar beloofd werd dat alle opmerkingen en vragen meegenomen zouden worden. Centrummanager Jan-Hein Opheij liet wel weten dat de fontein geen belemmering vormt: "De spuitertjes van de fontein zitten in de grond, als de fontein uitstaat kan er gewoon iets op geplaatst worden." Opheij is tevreden met het voorlopige resultaat. "Alles wordt mooier, strakker en opener. Plus functioneler." Als voorbeeld noemt hij de loopstrook die er nu is voor de terrassen van de horeca. "Dat is 1,20 meter, conform het terrasbeleid. In het nieuwe plan wordt dat ruim 4 meter. Een hele verbetering."
Gerard Visser van Stichting Platform Ouderen en Gehandicapten (SPOG) had wat vraagtekens bij de banden van de stoep die te hoog zijn voor rolstoelen en rollators. "Dat moet aangepast worden. Verder vind ik het een prima plan. Ook voor onze doelgroep. Er komen twee in plaats van drie parkeerplaatsen voor invaliden. Dat is voldoende." Ook enkele horeca-eigenaren kwamen een kijkje nemen. "We hebben nog wel wat punten die we aan gaan kaarten, maar het ziet er prima uit. Qua uitstraling gaat de markt er echt op vooruit", aldus Jaap van Herwaarden van Fellows & Friends.
Het college van B en W heeft woensdag het voorlopig ontwerp voor de markt vastgesteld. Het ontwerp is het resultaat van de ideeën die werden ingebracht in mei van dit jaar, toen belanghebbenden werden uitgenodigd om mee te denken. In september 2017, meteen na de kermis, wordt gestart met de herinrichting.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant