Afbeelding

Mooie opbrengst boek 'Om niet te vergeten'

Human Interest 717 keer gelezen

VEGHEL | 18.232,25 euro. Het is op de cent na het bedrag dat het boek 'Om niet te vergeten, woorden en beelden kleuren de gemeente Veghel' tot nu toe heeft opgebracht. Het bedrag werd zaterdagmiddag onthuld tijdens de opening van de Dementheek in de bibliotheek in Veghel.


Initiatiefneemster Marie-José Keurlings sprak van 'een zeer mooi bedrag', waarop ze vooraf had gehoopt, maar er niet van had durven dromen dat het ook werkelijkheid zou worden. Het boek werd op 29 mei gepresenteerd en heeft zijn weg gevonden naar de harten van heel veel Veghelaren. De boodschap 'om niet te vergeten'  had een tweeledig doel. Natuurlijk een herinnering aan de gemeente Veghel, maar ook bedoeld als een ondersteuning voor de mensen die leiden aan dementie.
De hele opbrengst van het boek werd overgedragen aan de Stichting Vrienden van Dementievriendelijk Meierijstad. Dit gebeurde tijdens de opening van de Dementheek. De Dementheek is er voor mensen met (beginnende) dementie en voor iedereen die hierbij betrokken is, zoals familie, mantelzorgers, vrijwilligers en professionele zorgverleners. De Dementheek is mogelijk gemaakt door een speciaal samengestelde werkgroep en de stichting Vrienden van Dementievriendelijk Meierijstad. Door een bijdrage van Stichting Kuussemunt heeft Bibliotheek Veghel extra materialen kunnen aanschaffen, zoals puzzels en spellen. Gertrude van den Elzen van de Veghelse bieb zei blij te zijn dat de bibliotheek op deze manier een bijdrage kan leveren. "Dementie komt zoveel voor. Het is goed dat het onderwerp uit de 'schaamtehoek' komt."
Wethouder Riny van Rinsum, die zelf te maken kreeg met de ziekte toen zijn vader ging dementeren, opende met het doorknippen van een lint de Veghelse Dementheek. "Hier kunnen betrokkenen steun vinden in de materialen. Bijvoorbeeld voor partners van mensen met dementie, het is een hele opgave daar mee te leven. Dan is het goed dat zij ergens heen kunnen, bijvoorbeeld voor informatie. Ik ben er van overtuigd dat mensen hier hun plek weten te vinden."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant