Het kantoor van Area in Uden.
Het kantoor van Area in Uden.

Area, gemeente Veghel en bewonersraad ondertekenen afspraken

Wonen 681 keer gelezen

VEGHEL | In Veghel komen tot 2020 350 extra sociale huurwoningen. De locaties waar deze woningen komen, zijn expliciet vastgelegd. Ze staan in de prestatieafspraken die dinsdagmiddag 20 december door wethouder Jan Goijaarts, directeur Jan van Vucht van Area en voorzitter Ruud Dame van de bewonersraad zijn ondertekend.

Wethouder Jan Goijaarts: "Het is heel erg belangrijk dat deze afspraken er liggen. We kunnen nu echt een slag gaan maken met de bouw van sociale huurwoningen. Dat is hard nodig, want er is een fors tekort aan sociale huurwoningen in Veghel." De eerste 33 van de 350 extra huurwoningen zijn al gebouwd. In 2017 komen daar 42 extra woningen bij in Veghels Buiten en op de locatie van de voormalige Don Boscoschool. In 2018 worden 208 extra woningen gebouwd.

Betaalbaarheid
In de prestatieafspraken staat ook dat de nieuw te bouwen woningen betaalbare woningen moeten zijn. Dat betekent dat de huur maximaal 630 euro per maand is. Behalve dat Area nieuwe woningen bouwt, streeft de corporatie naar een sociale huurprijs. Deze is op dit moment 68 procent van wat maximaal gevraagd mag worden. Area wil daarmee bereiken dat voor alle doelgroepen een betaalbare huurwoning bereikbaar is. De gemeente en de bewonersraad ondersteunen dit beleid.

Duurzaamheid en leefbaarheid
Area, de bewonersraad en de gemeente hebben tenslotte afgesproken dat ze intensiever gaan samenwerken op het gebied van duurzaamheid en dat ze blijven samenwerken aan plannen en activiteiten om de leefbaarheid in verschillende wijken en dorpen in Veghel op peil te houden of te verbeteren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant