Het PieterBrueghelHuis is een plek waar bezoekers door ontmoeting en activiteiten een fijne tijd hebben (Foto: Margot van Kleef).
Het PieterBrueghelHuis is een plek waar bezoekers door ontmoeting en activiteiten een fijne tijd hebben (Foto: Margot van Kleef).

PBH ontvangt 40 duizend euro van Oranje Fonds

Algemeen 527 keer gelezen

VEGHEL | Het PieterBrueghelHuis (PBH) in Veghel heeft onlangs een forse subsidie binnengehaald. Het Oranje Fonds maakt maar liefst 40 duizend euro over.

"We zijn ontzettend blij met dat bedrag", vertelt pr-functionaris Myriam Simons. "We gaan het geld gebruiken voor de inrichting van de zitkamer, huiskamer en de tuinkamer/yogaruimte. Het wordt dus allemaal nóg fraaier." Concreet gaat het PBH meubilair aanschaffen, de ruimtes schilderen, vloerbedekking leggen en elektronicavoorzieningen aanschaffen, zoals muziek- en omroepinstallatie, tv, geluid, computer en WiFi.

Ontmoeting
Het PieterBrueghelHuis is een bruisende plek waar bezoekers (met name mensen met een zorgvraag en hun mantelzorgers en begeleiders) door ontmoeting en activiteiten een fijne tijd hebben. "In het PBH spreken we bezoekers aan op hun kwaliteiten. Bovendien geven we informatie, ondersteuning en uitdaging, gebaseerd op de behoeften van onze bezoekers", aldus Myriam.

Oranje Fonds
Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar ondersteunde het met 31 miljoen euro zo'n 9.300 initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Het Oranje Fonds wordt onder andere gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant