Tooske doet het dit jaar iets anders tijdens carnaval. (Foto Peter Kuijpers)
Tooske doet het dit jaar iets anders tijdens carnaval. (Foto Peter Kuijpers)

Nieuwe spelshow voor Tooske, geen verslag meer van optochten

Carnaval 1.721 keer gelezen

VEGHEL | Prinsenjacht is het nieuwe tv-programma van Tooske. Het wordt een spelshow voor carnaval waaraan alle prinsen uit de regio meedoen. "Het is in een vorm van de vroegere gezellige zaterdagavonden. Toen spelshows ng op de tv waren, zoals de weekendquiz en de showbizzquiz", laat Bart Krijnen weten. Hij is de man die al jaren met veel enthousiasme Tooske tot leven brengt.

De fusie van Skyline samen met de streekomroepen in Schijndel en Sint-Oedenrode is nog niet helemaal beklonken, daarom is er besloten dit jaar alleen de prinsen uit de oude regio (gemeente Uden en Veghel) te plaatsen in het programma. De prinsen uitzendingen starten op 19 februari. Elke dag er zijn zes uitzendingen.

YouTube
Het product Tooske gaat het komende jaar meer doen op internet en de theaters in Brabant. Internet is de toekomst ook voor de goedlachse Tooske. Zo zal Tooske een eigen YouTubekanaal krijgen waarin elk weekend een programma verschijnt 'Kam Jo Tooske'. Deze show verschijnt elke vrijdag op tv na de carnaval en in de carnavalsuitzendingen. Op deze manier is Tooske er toch een beetje bij.
Hierbij gaat ze overal langs en probeert er achter te komen wat mensen zo bezig houdt. Verder reist het theaterprogramma 'Tooskes Urste' vanaf eind september door Brabant. Met in maart en april de try-outs in de regio.

Rundje Carnaval
Jammer voor de fans van de optochten, want Tooske stopt met het verslaan van de optochten. Met de nieuwe ontwikkelingen krijgt Bart het te druk om ook verslag te blijven doen van de optochten. Het programma Rundje Carnaval vindt wel gewoon doorgaan met daarin de eerste Kam Jo Tooske-afleveringen.
Bij alle carnavalsoptochten is SkyLine TV aanwezig voor een registratie. Deze worden ook bij de collega's van Omroep Brabant uitgezonden.

Rundje Carnaval Radio
Vanaf carnavalszaterdag gaat de SkyLine FM om naar 100 procent carnaval. Met gepresenteerde programma's en non-stop uren, met veel muziek van nu en van toen. Carnaval is zodoende op tv en de radio te volgen.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant