Afbeelding

Waarschuwing aan snelheidsduivels op 'racebaan' N279

Politie 1.081 keer gelezen

VEGHEL | De politie houdt de komende tijd extra verkeerscontroles op de N279 tussen 's-Hertogenbosch en Veghel. Uit eerdere controles is gebleken dat veel bestuurders de maximumsnelheid van 80 kilometer per uur overtreden. Dit leidt tot gevaarlijke situaties op de weg en tientallen bekeuringen.

De afgelopen maand heeft de politie al vijf rijbewijzen ingenomen van mensen die de N279 als een 'ware racebaan' gebruikten. Snelheden van ver boven de 150 waren daarbij geen uitzondering. De hoogste gemeten snelheid was zelfs 180 kilometer per uur. Een paar kilometer te hard rijden verhoogt de kans op een ongeluk aanzienlijk. Onlangs haalde de politie nog een wegpiraat van de weg.

Gevaarlijke situaties
De politie kondigt de extra controles aan om mensen bewust te maken van de gevaarlijke situaties die de hoge snelheden met zich meebrengen. Daarnaast kan worden voorkomen dat weggebruikers voor honderden euro's aan boetes kwijt zijn.

Verbreding N279
Er wordt op dit moment hard gewerkt aan de verbreding van N279-Noord tussen Den Bosch en Veghel. Door de verbreding is de weg veiliger en verbetert de doorstroming.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant