Afbeelding

Naar Vudel met Join us

Carnaval 754 keer gelezen

VEGHEL | Carnaval staat weer voor de deur met op vrijdagavond het grote Vudelfeest op de Noordkade in Veghel. Voor sommige jongeren is het lastig om hier zelf naar toe te gaan, daarom kunnen zij met Join us gaan.

Vudel is een begrip in Veghel en omstreken. Voor veel jongeren is het vanzelfsprekend om met vrienden naar Vudel te gaan. Maar niet voor iedereen. Er zijn genoeg jongeren die wel willen gaan, maar niet weten met wie. Of het niet aandurven qua drukte, zij gaan dergelijke avonden uit de weg terwijl ze er wel nieuwsgierig naar zijn.

Join us helpt jongeren die moeite hebben met het behouden van sociale contacten. Tweewekelijks zijn hiervoor avonden in jongerencentrum De Kluis op de Noordkade. In twee groepen van 13 jaar tot en met 18 jaar en van 18 jaar tot en met 23 jaar zijn de jongeren welkom. Over Vudel zeggen de oudsten: 'Zou ik het daar leuk vinden?' Is het niet te druk en te veel herrie voor mij?' Om dat te weten kun je maar één ding doen; het uitproberen.

Dat uitproberen wordt door de organisatie van Vudel en Join us aangemoedigd. Daarom roepen ze jongeren met bovenstaande vragen op om met Join us naar Vudel te gaan. Vudel helpt deze jongeren door hen een toegangsbewijs te geven. De jongeren verzamelen om 20.00 uur in carnavalsoutfit in de huiskamer van De Kluis. Daar drinken ze wat en maken ze kennis met degene die nieuw bij Join us zijn. Vervolgens gaat de jeugd gezamenlijk naar het naastgelegen Vudelfeest. Vinden de jongeren het leuk? Dan kunnen ze op het feest blijven. Mocht het niet bevallen, geen probleem. Dan kunnen ze terug naar de Kluis of naar huis. De begeleiding van Join us speelt hier met hen op in.

Nieuwsgierig geworden? Kijk op de site van Join us: www.jolizorg.nl/joinus daar staat meer informatie en kan men aanmelden voor de avond.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant