Het Veghelse trio hoeft in ieder geval geen slabbetje aan te schaffen.
Het Veghelse trio hoeft in ieder geval geen slabbetje aan te schaffen.

Prinsendiner krijgt een nieuw leven in schoolrestaurant Fioretti

Carnaval 819 keer gelezen

VEGHEL | Het Prinsendiner, dat in 2009 voor het laatst gehouden werd in het restaurant van het Fioretti College, wordt dit jaar nieuw leven ingeblazen. In november werd tijdens de Prinsenzitting bekend dat Prins Robert d'n Urste dit jaar met carnaval zou heersen over Kuussegat. Prins Robert kent het Veghelse Fioretti College, een school voor mavo, vmbo en praktijkonderwijs goed vanuit zijn werk bij Maison van den Boer. en het begon te kriebelen.

Door de docenten van de afdeling Horeca, Bakkerij & Recreatie is contact gelegd met Robert. Hij was meteen enthousiast en stelde voor om niet alleen de Prinsen van de nieuwe gemeente Meierijstad uit te nodigen, maar ook de Prinsen uit de kerkdorpen. Dat idee werd meteen omarmd.
Het Prinsendiner vindt plaats op dinsdag 21 februari van 12.00 uur tot 14.00 uur in het restaurant van het Fioretti College. Leerlingen zullen voor de hoogheden en hun gevolg een driegangendiner koken en serveren. Dat bestaat uit streekproducten uit de gemeente Meierijstad.

De volgende Prinsen en Prinsessen zijn van de partij: Prins Robert d'n Urste uit Kuussegat (Veghel), Prins Robert d'n allerjongste uit Schorsbos (Schijndel), Prins Patrick d'n Urste uit Empeldonk (Erp), Prins Ronald d'n Urste & Prinses Marga uit Paplippelland (Keldonk), Prins Johan d'n Urste uit Zandhazenrijk (Boerdonk), Prins Teun d'n Urste van Reigerland (Zijtaart) en Prins René d'n Urste en Prinses Ellen uit Heikrikkeldurrup (Mariaheide).
De Prinsen van Papgat (Sint-Oedenrode) en Oiversland (Eerde) hebben andere verplichtingen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant