Afbeelding

Hoog niveau bij Tonpraatweekend Dunne Klets

Carnaval 819 keer gelezen

VEGHEL | Voor de veertiende keer organiseerde Tonpraotersakkademie Dunne Klets haar vermaarde tonpraatweekend. Zalencentrum Van De Burgt was drie keer tot de nok toe gevuld en het publiek werd door de vlotte spreekstalmeester Karlien de Bekker getrakteerd op een vermakelijke avond/middag. Twee debutanten en zes oude rotten zorgden voor een afwisselend programma met verschillende typetjes, lollige verhalen en grappen.

Aanstormend talent Willem Maas (20) bracht de verjonging waar de akkademie al jaren naar op zoek is. Als Berry de Gouw van het gelijknamige datingbureau wist hij de zaal meteen voor zich te winnen door zijn onbevangenheid en enthousiasme. De andere debutante, Jeanine van den Oetelaar, schitterde in haar rol als de niet al te snuggere Nathalie die na haar scheiding nieuw werk had gevonden. Ook de ervaren kletsers lieten zich van hun beste kant zien. Annelies Stroeken vertelde als zuster over de activiteiten die haar  bejaardenhuis 'Het oarig ideetje' voor de bewoners organiseerde en uiteraard moest echtgenoot 'onze Toon' het regelmatig ontgelden.
Na de beschrijving van het elftal van trainer Theo Beenhakker (Patrick van den Elzen) verbaasde het niemand meer dat FC Knudde in de allerlaagste klasse speelt. Want zie als trainer maar eens iets te maken van een elftal met een homoseksuele keeper, een Osse spits en een extreem-rechtsbuiten.

Arabier Ali
Henk van Beljouw vertelde over de avonturen van Arabier Ali die naar Nederland was gekomen om businessadvies te krijgen van Frits van Eerd en Stefan van de Ven. De buut van Van Beljouw was goed verzorgd, gevat en ontzettend interactief.
Gio van pizzeria Mama Mia alias Johan van de Sanden alias Erik van de Ven maakte 'standaard' grappen over zijn werk als pizzakoerier.
Albert van den Broek kroop na een paar jaar afwezigheid weer in de ton. Hij trakteerde de zaal als Piet Panlat in de midlifecrisis op zijn typerende humor: slappe klets en echte onzin van de bovenste plank.
Nestor en medeoprichter van de akkademie, Jo Deckers, had in de finale van de Brabantse Kampioenschappen Tonpraten gestaan en mocht in de ton van Dunne Klets uiteraard niet ontbreken. Als Hannes van de dierenspeciaalzaak Beauty (Hannes zelf) en de Beast (die bistjes die hij verkoopt)  had hij zelfs bijna de kameel uit zijn kerststal verkocht.
Tonproaters Akkademie Dunne Klets kan terugkijken op drie fantastische zittingen met een hoog niveau.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant