Artist impression van de kidsafdeling van HoutBrox.
Artist impression van de kidsafdeling van HoutBrox.

Ontwikkelingen in het Veghelse centrum een 'goede zaak'

Centrum 1.245 keer gelezen

VEGHEL | Eerder vandaag was te lezen dat Helma van Mierlo op het punt staat een nieuwe modezaak te openen. Goed nieuws voor Veghel Centrum. Maar er is meer gaande in het centrum. Douglas Parfumerie verhuist naar een andere locatie binnen het centrum die binnenkort bekend wordt gemaakt. Ook groot nieuws bij HoutBrox. De vestiging in Veghel krijgt de grootste kinderafdeling van Brabant.

In de kelder van het pand wordt momenteel hard gewerkt aan een compleet nieuwe kidsafdeling. "Het gehele pand in Veghel wordt stap voor stap gerenoveerd, de kinderafdeling – nu nog op de tweede verdieping – is de eerste stap", zegt Hoofd Inkoop ad interim Frank van Hout. Kinderen van 0 tot 14 jaar kunnen straks – mét hun ouders – terecht op de nieuwe afdeling van liefst 700 vierkante meter waar voor ieder wat wils verkrijgbaar is. Naast de ruime collectie van baby tot tiener heeft 'Kidsworld' de laatste snufjes en gadgets, kan er gegamed worden en is er een videowall. "Het nieuwe winkelen waarbij je kinderen een totaalplaatje aanbiedt", stelt Frank van Hout.

Estivo Moda
Patrick Theunisse noemt de ontwikkelingen in het Veghelse centrum een 'goede zaak'. "Al deze initiatieven geven het centrum een enorme boost. Het zou nog mooier zijn als er meer winkels vanuit de schil naar binnen kwamen", vertelt de eigenaar van modezaak Estivo Moda. "Nu is het centrum te groot waardoor er veel meer leegstand lijkt dan er werkelijk is. Dus kleiner, compacter maken."

Helma is het niet eens met de vaak negatieve kritieken over het centrum. "We hebben prachtige winkels in Veghel Centrum. Met de verbouwingen die gaande zijn, ontstaat er weer wat extra reuring. En je kunt er gratis parkeren."

Bij Estivo wordt momenteel druk verbouwd.

Veghelse historie
Dat Patrick zelf gelooft in een sprankelend Veghels centrum, blijkt wel uit de grondige verbouwing die zijn zaak momenteel ondergaat. Alles is gestript, begin maart opent de compleet vernieuwde winkel haar deuren. "De plannen zijn al drie keer veranderd", lacht Patrick, "Zo stuitten we tijdens de sloop bijvoorbeeld op plafonds met motieven uit 1830. Zoiets wil je toch behouden? Dat is een stukje Veghelse historie."

In de vernieuwde Estivo Moda wordt straks nog meer dan voorheen de nadruk gelegd op 'beleving'. Niet alleen door een ruimere keuze uit meer topmerken, maar ook door in te spelen op de individuele vraag van de consument. "Veel meer kan ik er nog niet over zeggen, maar dat het heel bijzonder wordt staat vast", stelt Patrick die tot die tijd een pop-up modezaak heeft geopend aan de Molenwieken (voorheen Dixons) en in Uden (in het pand van de oude Free Record Shop).
In Veghel is de nieuwe collectie van het voorjaar te zien; in Uden de wintersale.

Dapper
Helma is blij met de ondernemersgeest van haar collega's in het centrum. Ze hoopt dat ook anderen de stap tot ondernemer durven te zetten. "Vertrouw in jezelf en ben onderscheidend. Dan kun je in elk winkelcentrum een succesvolle winkel opstarten. Je moet dapper zijn."

De kidsafdeling van HoutBrox is met ingang van 6 maart open. In het weekeinde van 17, 18 en 19 maart wordt Kidsworld officieel geopend met een spetterend Dutch Weekend. "Dan is er van alles te doen, waarbij onder andere ook mooie prijzen te winnen zijn", aldus Frank. Estivo Mode opent op 3 maart weer de deuren.

Estivo Moda gaat verbouwen.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant