Mental Theo: De koning van Vudel 2017.
Mental Theo: De koning van Vudel 2017.

Vudel: Één dag in het jaar, een jaar in het hoofd

Carnaval 543 keer gelezen

VEGHEL | Nog een week en Vudel vrijdag 2017 barst los. Dit jaar voor het eerst niet in een tent maar op de CHV Noordkade in Veghel. Carnaval-minnend Brabant kan eindelijk weer in de polonaise. Niet tot 01.00 uur, zoals voorgaande jaren, maar tot 03.00 uur. Vudel vrijdag belooft ook dit jaar weer een mix te worden van verschillende area's met verschillende thema's. Zo brengen ze onder andere carnavalskrakers, stellen ze je bloot aan pompende beats, is er tijd voor harde actie met gierende gitaren, kun je brommers kieken, drink je gezellig een biertje in één van de cafés en kun je gebruik maken van een polonaise lijndienst.

Wat? Dat kan toch helemaal niet allemaal in de Koekbouw passen? Nee, nee, nee. De mannen van Vudel betrekken naast de Koekbouw ook de Verlaatloods, de Afzakkerij, de Malerij en het voorplein. Een heus overdekt carnavals-festival, zoals je het van Vudel gewend bent. De kaartverkoop gaat voortreffelijk, waar voorgaande jaren het festival vaak op de laatste dagen uitverkocht raakte is het einde van de kaartnummering nu al in zicht. Alle ingrediënten zijn dan ook aanwezig om een succesvolle editie neer te zetten.

Voorspel
Een duizelingwekkende line-up, een paar fijne feestcafés keren terug én de Vudel Voorpret doet zijn intrede. Ja. De Vudel Voorpret. Vanaf 20.00 uur openen de deuren van het festival zich. Maar de echte Vudelnaar en carnaval-fan kan al vanaf 17.00 uur terecht op het voorplein. Zie het als een soort voorspel op het echte werk. De fanatiekeling weet dat je het voorspel nooit mag overslaan. Dolle Mien gooit de tent open en laat ouderwetse carnavals-deuntjes uit de speakers stromen. Onder het genot van een koud pilsje en een speciale burger kun je toeleven tot het moment daar is. De aftrap. De meest speciale burger van Kuussegat komt met zijn gevolg de exclusieve 'Vudel-Kuussen-burger' bakken. Broodje van de adjudant eromheen en smullen maar. Prinsheerlijk genieten zullen we maar zeggen. Is het moment eindelijk daar, dan kun je met de polonaise-lijndienst richting de andere area's. Voor ieder wat wils. Zo is er 'de Booster' voor het hardere beukwerk. Boem boem boem muziek, met onder andere Deepack en Darkraver. Ga je liever naar een schunnig café dan zet je koers naar het Skoefelscafé in de Malerij. Een heus feestcafé. Ben je een echte café hopper, pak dan ook Café de Bruin mee in de Afzakkerij. Hier brengt familie De Bruin alle gewenste hitjes op de piano. Duellerend. De Koekbouw wordt omgedoopt tot het Vudelpark. Het centrum van het festival. Hier vind staan onder andere John de Bever en Rene Karst, die deel uit maken van de Knotsgekke 11, op het podium. Net als live hit-wonders als The Guilty Six en Weekend Warriors. Ook Mental Theo, de koning van Vudel 2017, ontbreekt niet.

Tickets
Velen gingen je al voor. Aarzel niet langer. Neem vandaag het besluit: tik in je browserbalk de volgende URL in: www.vudel.nl. Ga met je muis of vinger naar 'tickets', klik en koop. Dan ben je verzekerd van een uitmuntend begin van Carnaval. Want zoals het spreekwoord luidt: Vudel. Één dag in het jaar. Een jaar in het hoofd.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant