Het testosterongehalte is hoog. Denk aan de Weekend Warriors.
Het testosterongehalte is hoog. Denk aan de Weekend Warriors.

Vudel laat het carnavalsbloed weer sneller stromen

Carnaval 456 keer gelezen

VEGHEL | Ook dit jaar krijgen de diehard carnavalvierders van Brabant weer genoeg te verduren tijdens de Vudel vrijdag. Op z'n Vudels welteverstaan. Maar wat betekend dit nu eigenlijk? Gas geven.

Bij Vudel houden ze van een heerlijk pilsje. Een vette hap. Gezelligheid. Ze beginnen graag met een carnavalesk deuntje. Gewoon om er een beetje in te komen. Dat deuntje mag best hard, op het einde van de avond een suizend oor hoort er een beetje bij. Na de gezelligheid van de hoempapa gaan we over tot het meer aanzienlijkere werk. Grote zaal, veel mensen, veel bier, veel gezelligheid. Commerciële meezingers op het podium, we noemen een Knotsgekke 11 met onder andere John de Bever, Barry Badpak, Lamme Frans en Rene Karst. Schorre stem. Om deze stem wat bij te smeren situeert men zich dicht bij de bar.
Na deze Hollandse gezelligheid is het tijd voor wat meer ballen. Dit kunnen ofwel de welbekende bitterballen zijn die te nuttigen zijn op het foodcourt. Ofwel de spreekwoordelijke ballen die verwerkt zijn in de muziek. Neem gitaren, zwetende oksels, schreeuwende stoere mannen. Het testosterongehalte is hoog. Denk aan een The Guilty Six en Weekend Warriors. De zaal gaat plat. Het dak gaat eraf. En meer van dat soort termen.

Vijf area's
Hou je van iets meer geborgenheid, ook dat is geen probleem. Vudel telt vijf area's. Voor ieder wat wils. Zo zijn er drie cafés waar je je heil kunt zoeken. Of je gaat voor het echte hardere beukwerk in de Booster.

Kortom; als hier je carnavalsbloed niet sneller van gaat stromen. Dan moet je misschien toch maar thuis blijven.

 The Guilty Six.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant