Sjors van de Veerdonk: 'Kuusegat, Oeteldonk, Lampegat en Knoerissenrijk we zijn overal!'
Sjors van de Veerdonk: 'Kuusegat, Oeteldonk, Lampegat en Knoerissenrijk we zijn overal!'

'Goedkoop van A naar B en altijd gezellig'

Carnaval 2.569 keer gelezen

VEGHEL | Het begon als een grap, maar Sjors van de Veerdonk is inmiddels heel serieus. Zijn nieuwe en gezellige taxidienst 'Taxi Sjors' gaat deze carnaval proefdraaien. "Als het een succes wordt dan wil ik er mee doorgaan", aldus Sjors.

Het idee begon vorig jaar al te dagen. "Mijn ouders hebben een taxibedrijf (Ambutax red.). Wij richten ons vooral op de zakelijk markt, maar werden vorig jaar natuurlijk ook platgebeld door carnavalsvierders. Er was enorm veel vraag naar taxi's." Met de kennis en faciliteiten in zijn bezit bleef het idee om een eigen taxiservice te beginnen in zijn achterhoofd zitten. "Ik moest er iets mee doen. Vrijdag met Vudel start ik. Iedereen kan me bellen en de eerste reserveringen zijn al binnen", vertelt Sjors.

Taxi 2.0
Hij begon te filosoferen hoe hij mensen van A naar B wilde vervoeren. "Ik wil een feestje in de taxi creëren. Ik zorg voor een camera waarmee ik iedereen vastleg. Deze foto's worden dan gedeeld via social media waar ik mensen kan taggen. Uiteraard alleen met toestemming. Verder kunnen passagiers zelf muziek aanzetten."

De slogan die Sjors aan zijn start-up heeft gehangen is vrij toepasselijk: 'Taxi Sjors, altijd gezellig pik', het dekt de lading die de jonge Veghelaar wil uitstralen. Hij is momenteel druk bezig met de voorbereidingen. "Reserveren kan, maar ook spontane boekingen zijn een op optie. Graag zelfs. Als ik kan, ben ik zo snel mogelijk op locatie. Als ik bezet ben dan moet je even wachten of iets anders zoeken. Het liefst ontvang ik whatsappjes van mijn klanten. Dan heb ik overzicht en kunnen mensen hun locatie doorsturen als ze op een lastig te vinden plek zijn." Deze taxi 2.0 is een serieuze taxiservice ingevuld op een grappige manier. "Het moet niet té serieus zijn. Ik haal je op en zorg dat jullie alvast in de feeststemming komen."

Pablo Escobar
Tijdens carnaval rijdt Sjors verkleed rond. Hij waant zich dan een paar dagen de bekende drugsbaron Pablo Escobar, met pruik en bijpassend snorretje. Tot criminele activiteiten laat hij zich echter niet verleiden. De taxidienst is volkomen legaal en alles is netjes geregeld via Ambutax.

Sjors verzorgt alle ritjes zelf en heeft bewust niet gekozen voor een busje. "Een auto is wendbaarder en sneller, maar misschien nog wel belangrijker overzichtelijker. In een taxibus springen geregeld te veel man. Bij mij mogen er maximaal vier mee." Dat is ook eigenlijk de enige regel. Verder is de klant koning, mits het veilig blijft.

Toekomst
Carnaval moet nog beginnen, maar nu al denkt Sjors aan de toekomst. "Het zou mooi zijn om ermee door te gaan. Tijdens carnaval zal het echt wel rendabel zijn, maar wie zegt dat mijn concept daarna niet kan doorgaan? Ik heb het gevoel dat er markt voor is en dat het aanslaat. Wie weet wat er allemaal gaat gebeuren", besluit hij.

Prijzen
Taxi Sjors is te bereiken via 0613614629 en hanteert tijdens carnaval speciale startersprijzen. Tien euro binnen het dorp, vijftien euro binnen de gemeente en twintig euro naar een nabij gelegen gemeente.
Kijk voor meer informatie op www.taxisjors.nl of check zijn socialmedia-kanalen. Surf naar Facebook voor een winactie.

Sjors van de Veerdonk staat deze carnaval klaar voor
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant