Peter de Wit van de Wijkvereniging (midden), John Zijlmans van de Wijkraad (rechts) en Leo Engelen van VHS (links).
Peter de Wit van de Wijkvereniging (midden), John Zijlmans van de Wijkraad (rechts) en Leo Engelen van VHS (links).

Stichting Veghel HartSave plaatst nieuwe AED

Gezondheid 1.136 keer gelezen

VEGHEL | Veghel HartSave heeft afgelopen week een AED (Automatische Externe Defibrillator) geplaatst aan het nieuwe wijkgebouw De Golfstroom aan de Witte de Withstraat 24 in Veghel. Dit was de laatste AED die geplaatst is onder de voorwaarden van het 50 procent cofinanciering project van de gemeente Veghel (in 2016 bekrachtigd), maar later geplaatst in verband met de nieuwbouw werkzaamheden van De Golfstroom.

Deze AED, die het nummer 79 draagt, is mede mogelijk gemaakt door de sponsoring van Wijkvereniging Veghel-Zuid en Wijkraad Veghel-Zuid.
Het wijkgebouw is een omgeving waarin talrijke activiteiten gaan plaatsvinden en waar dus zeer regelmatig veel mensen aanwezig zijn, niet alleen overdag, maar ook 's avonds. Op een dergelijke locatie mag een levensreddende AED niet ontbreken voor slachtoffers met plotseling hartfalen. Dat vonden beide partijen.

Aandacht
De logistieke groep van Veghel HartSave heeft de AED geplaatst aan de zij-ingang van het gebouw. De AED is geïnstalleerd in een verwarmde en geventileerde kunststoffen kast, die bij duisternis met optische signalering, de aandacht trekt. De AED is onafgebroken 24 uur per dag beschikbaar voor slachtofferhulp. De AED is aangemeld in het AED-Alert systeem HartSlagNu (zie: www hartslagnu.nl) en op de App AED4.eu.

Cursus
Op dit moment voert Klaas Haan (voorzitter van Veghel HartSave) overleg met de betrokken Wijkraad en Wijkvereniging van Veghel-Zuid om de opleidingsbehoefte vast te stellen aan AED-hulpverleners. "Hiertoe doet de wijkraad een uitdrukkelijk verzoek aan de bewoners om zich aan te melden voor een cursus reanimatie en AED-gebruik", laat Klaas weten. Eventuele inlichtingen bij info@veghelhartsave.nl of 0631948129.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant