Afbeelding

'Ik weet niet of we op tijd terug zijn in Kuussegat'

Carnaval 2.481 keer gelezen

KÖNIGSLEITEN | Even een paar dagen skiën in Königsleiten als ultieme voorbereiding op carnaval 2017. Het moet dé carnaval van de eeuw worden voor Prins Robert en zijn Adjudanten Jan en Nico. Maar inmiddels lijkt dit feest te veranderen in een nachtmerrie. "We zijn ten einde raad. Ik weet niet of we op tijd terug zijn in Kuussegat", aldus een radeloze adjudant Jan.

We gaan even terug naar afgelopen dinsdagavond. Prins Robert had een verrassing in petto voor zijn Adjudanten. Vrij plotseling stond hij met de Prinsmobiel voor de deur bij Jan. "Toen ik hoorde dat we er een paar dagen tussenuit gingen was ik euforisch. Deze tijd vergt veel energie, dus even lekker uitwaaien zag ik wel zitten." Ook Nico was verheugd met de geste van Robert. "Een ski-ongeluk was het enige wat mis zou kunnen gaan", dacht hij. Het noodlot sloeg echter toe vlak voordat het trio Königsleiten wilde binnenrijden. "Opeens begonnen er een hoop lampjes te branden, waarvan we niet eens wisten dat ze bestonden. Enkele minuten laten stonden we stil. Onze bus had panne", legt Robert uit. Volgens Jorg Hendriks, hij sponsorde de bus, zijn de heren waarschijnlijk onzorgvuldig omgesprongen met het materiaal.

Paniek
De grote vraag blijft: Zijn de heren op tijd terug voor de bezoekjes aan de verschillende verzorgingshuizen en het Vudelfeest? "Ik kan daar geen zinnig antwoord op geven. De service hier is belabberd. Jorg komt deze kant op om het op te lossen. Ik weet niet of Veghel het ons vergeeft, mochten we het niet halen", aldus Jan. Ondertussen is de radeloosheid toegeslagen. Robert: "We weten niet waar we aan toe zijn. Dat is frustrerend. Onze vrouwen hebben de prinsenpakken gewassen en gestreken. Ze liggen klaar voor gebruik. Dus we kunnen, als we op tijd zijn, meteen door." Terwijl Jan en Robert zich grote zorgen maken, blijft Nico ijskoud. "Het komt goed mannen. Desnoods gaan we met het openbaar vervoer terug naar Veghel of gezellig bij Jorg op de achterbank."

Interim-trio
De Kuussegatters overwegen om een interim-trio aan te stellen. Mochten Robert, Jan en Nico het echt niet halen. Wordt vervolgd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant