Oud-Schijndelaar Stijn Steenbakkers wil de Tweede Kamer in.
Oud-Schijndelaar Stijn Steenbakkers wil de Tweede Kamer in.

'Ik zie dat Den Haag ons mooie Brabant tekort doet'

Politiek 773 keer gelezen

VEGHEL | "Geef Meierijstad een stem in Den Haag", aldus kandidaat-Kamerlid én oud-Schijndelaar Stijn Steenbakkers. Steenbakkers is nu Statenlid voor het CDA in Brabant, maar wil graag de Tweede Kamer in. Hiervoor heeft hij 17.000 voorkeursstemmen nodig en dus voert hij campagne in Meierijstad. Stijn staat op plaats 24 van de CDA-kandidatenlijst.

Waarom naar Den Haag?
"Omdat ik zie dat Den Haag ons mooie Brabant tekort doet. Kijk bijvoorbeeld naar hoeveel geld voor infrastructuur naar Brabant komt. Belachelijk weinig in vergelijking met de Randstad. Iedere dag kan je aansluiten in de files op de A2, A50, A58 of A67. Den Haag doet hier veel te weinig aan en is teveel gefocust op de Randstad. Dat moet veranderen. De 2,5 miljoen Brabanders hebben net zoveel recht op goede voorzieningen als de rest van Nederland."

Wat zijn je specifieke aandachtspunten voor Meierijstad?
"Familiebedrijven! Juist omdat in Meierijstad van oudsher een sterke ondernemersgeest heerst. Deze bedrijven verdienen een daadkrachtige, betrouwbare overheid, die ophoudt met het verzinnen van extra regels óf het tussentijds veranderen van regels. Ik spreek veel met ondernemers in Meierijstad en ga er vaak op werkbezoek. Bijvoorbeeld bij Van Acht Koel- & Vriesopslag in Rooi, Hutten in Veghel en Den Ouden in Schijndel. Om het thema 'Familiebedrijven' nog beter op de kaart te zetten, organiseer ik hierover een thema-avond bij Bob Hutten. Deze is op 13 maart. Inmiddels zitten we al op meer dan 80 aanmeldingen. Geweldig!"

Wat is je kernboodschap?
"Ik kom hiervandaan en wil in Den Haag opkomen voor de inwoners van Meierijstad. Met een stem op mij (CDA - nummer 24) geef ik Meierijstad een stem in Den Haag!"

Meer weten over Stijn en zijn campagne? Check zijn campagnefilmpjes op Facebook via: www.facebook.com/steenbakkersstijn.

Onlangs kreeg Stijn een aantal leerlingen van het Zwijsen College op bezoek.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant