Ferhat Coskun (R) maakt Margriet aanvallend sterker (Foto Peter Kuijpers)
Ferhat Coskun (R) maakt Margriet aanvallend sterker (Foto Peter Kuijpers)

Ploegen linkerrijtje 3D kruisen onderling de degens, Rens van Lanen naar Germania

Voetbal 422 keer gelezen

Berghem Sport – Margriet en DAW dat Volkel ontvangt zijn rechtstreekse confrontaties uit het linkerrijtje. Maar zeker ook de derby Boekel Sport – Venhorst komt uit datzelfde rijtje. Alleen Nooit Gedacht treft voorlaatste Nulandia. Of de wedstrijden ook mooi zijn is vooraf niet te zeggen, maar dat de spanning er vanaf druipt, is een gegeven.

Door Peter Kuijpers

De grootste clash is die tussen Margriet en Berghem Sport op De Koppelsteeg in Berghem. Wellicht is het ook de derbysfeer die het duel wat meer prikkels geeft. Uit het grote Oss komt het naar Berghem voetbalclub Margriet de koploper uit de derde klasse D. Met de beste herinnering aan het duel van 9 oktober op de Amstelhoef en Berghem Sport met 0-2 won lijkt de thuisploeg opnieuw favoriet. Dave Eveleens zegt het vandaag al in een interview met het Weekblad Regio Oss waar hij uitkijkt naar het treffen van komende zondag. "De aanval van Margriet is hun sterke punt met Ferhat Coskun en Joey Schuurmans. Wij hebben op die plek meer ervaring."

Titelrace
Dennis Kroes trainer van Berghem Sport "Na de nederlaag van afgelopen zondag in een wedstrijd waarin we niet het Berghem Sport van de afgelopen weken hebben gezien zullen we aankomende zondag weer vol aan de bak moeten om in de titelrace te blijven. Gelukkig spelen we thuis op onze vertrouwde mat, want op het veld van afgelopen zondag in Handel was goed voetbal voor beide ploegen niet te doen. De supporters werden niet getrakteerd op mooie combinaties en fraaie aanvallen. Qua selectie hebben we na afgelopen zondag wel wat pijntjes opgelopen en zijn enkele spelers dinsdag binnen gebleven voor behandeling, maar ik verwacht dat onze fysio deze wel weer wedstrijd fit krijgt voor zondag."

Boekel Sport – Venhorst
Een derby die in de twee dorpen erg aanspreekt. Een leuke uitdaging heet dat dan. Trainer Ruud Vermeer van Boekel Sport: "Zeker is dat een fantastische uitdaging tegen Venhorst. Wij gaan het bekijken van wedstrijd tot wedstrijd en hebben nog iets goed te maken aanstaande zondag. Een derby is altijd een speciale wedstrijd vooral tegen Venhorst! Het leeft in beide dorpen en dat is hartstikke mooi. We hopen op mooi weer en veel toeschouwers. Venhorst kent dan misschien een mindere periode, maar zondag beginnen we beide gewoon weer op 0-0. Wij hebben de laatste wedstrijden veel goede momenten laten zien, maar er zijn ook nog steeds diverse zaken die beter kunnen. Daar gaan we komende week weer mee aan de slag. Zoals het er nu uitziet zijn we nagenoeg compleet net als de tegenstander zoals ik heb vernomen." Het goedmaken waarover het Vermeer heeft zal ongetwijfeld slaan op de 3-2 nederlaag die Boekel Sport leed in oktober vorig jaar in Venhorst.



Trainer Ronny Everaerts van Avanti'31

Avanti'31 – Sint Michielsgestel
Een oude derby van weleer. Of het nou Schijndel betrof of Avanti'31 het bleven drukbezochte wedstrijden in het kuipje in Sint Michielsgestel. Door de 'boedelscheiding' die de KNVB een paar jaar geleden bedacht verdwenen deze heerlijke affiches. We blikken kort terug naar afgelopen zondag.  Avanti'31 verloor anders dan de uitslag doet vermoeden (4-1) geflatteerd bij Volkel. Maar het gebrek aan scorend vermogen brak de ploeg op. Zondag komt Sint Michielsgestel waar uit, op 9 oktober, met 0-1 werd gewonnen. Het gedrang onderin is groot, maar drie punten zou het leven in Schijndel zeker kunnen veraangenamen.

Volste vertrouwen
Ronny Everaerts, trainer van Avanti'31 blikt nog even terug: "Afgelopen zondag zeker op basis van de tweede helft te weinig gekregen tegen Volkel, lesje gekregen in effectiviteit. We zijn als groep ons er erg van bewust van de stand op de ranglijst. Dit is Avanti onwaardig maar wel realiteit op dit moment. Er is absoluut geen paniek, we doen er de laatste weken alles aan en ik kan de groep niks verwijten. Wij hebben als staf en spelersgroep het volste vertrouwen dat we nog genoeg punten gaan pakken. Het kwartje moet een keer toch de juiste kant opvallen. We zijn voetballend niets minder dan de meeste teams, maar het gaat wel om het maken van doelpunten en het winnen van het wedstrijdje. Zondag de derby tegen Sint Michielsgestel zullen we er weer staan en hopelijk een positieve start van de laatste acht finales."

DAW – Volkel
Ooit moet je als kampioenspretendent geholpen worden door Vrouwe Fortuna. Dat overkwam DAW afgelopen zondag tegen laagvlieger FC Uden die in de 'dying seconds' van het duel werden gered door doelpunt van Corik Megens. Ach, drie punten en over een paar dagen is dat een ieder vergeten zal menig aanhanger van DAW gedacht hebben. Trainer Rob van der Ven kijkt alweer vooruit naar de topper zondag op het eigen sportpark Den Heuvel: "Zondag een prachtig affiche tegen Volkel waar we enorm naar uit kijken. Een favoriet voor deze ontmoeting is simpelweg niet aan te wijzen. De laatste drie onderlinge wedstrijden zijn niet voor niets in een gelijkspel geëindigd. De teams zijn enorm aan elkaar gewaagd en details zullen dan ook bepalen of dat er dit keer wel een winnaar van het veld zal stappen. Aangezien goed voetbal op deze grasmat erg lastig zal zijn, zouden standaardsituaties wel eens het verschil kunnen maken. Beide teams zijn op een of twee spelers na compleet, dus het kan wel eens een mooie krachtmeting gaan worden." Trainer Tom van Dalen van Volkel bevestigde het vertrek van linkerflank aanvaller Rens van Lanen naar Germania in Groesbeek. 

Nulandia – Nooit Gedacht
Een knetterende derby is dit duel zeker. Nulandia, dat tot op heden povertjes presteert, won op 9 oktober met 0-2 op De Biescamp in Geffen. Het is één van de twee overwinningen die de Nulanders tot nu toe binnen wisten te slepen. De situatie is inmiddels drastisch veranderd voor de Geffenaren die koploper Margriet tot op twee punten zijn genaderd. Nulandia mag de strijd aan met DSC, Avanti'31, FC Uden en Den Dungen wie nacompetitie gaat spelen of rechtstreeks degradeert naar de vierde klasse. Voor beide kemphanen zondag dus een uiterste belangrijk duel, wel met verschillende belangen. Juul Ruijs en Geert van den Hurk zijn er zondag wegens schorsingen niet bij.

In de uitwedstrijd hebben we een goede wedstrijd gespeeld. Zondag zal het weer een wedstrijd op zich worden. Een derby brengt altijd iets speciaals en ik hoop dan ook dat dit een positieve invloed heeft.



Handel aanvaller Gijs Bexkens tijdens het duel afgelopen zondag met Berghem Sport (Foto Peter Kuijpers)

FC Uden – Handel
Voor de club van trainer Johan van Osch dreigt als geen ander rechtstreekse degradatie. FC Uden, de club die een paar jaar meedeed om de prijzen en zelfs op de drempel stond om naar de tweede klasse te gaan, staat troosteloos onderaan. Zondag verraste de Udenaren nog bijna DAW in eigen huis, door pas in de slotseconden door de hoeven te zakken en alsnog te verliezen. Het wordt een seizoen van afscheid nemen inclusief trainer Johan van Osch die een sabbatical jaar dreigt in te gaan. De situatie is op dit moment zo dat er meer trainers zijn dan clubs. Dat houdt dus in dat een vakman als Van Osch wellicht een jaartje toe zal moeten kijken aan de voor hem verkeerde kant van de buis. Handel gaat voor klassenbehoud en won zondag op eigen veld met 2-1 van Berghem Sport. Zondag in Uden niet het pokdalige eigen hobbelveldje, maar een groot en glad kunstgrasveld waar je ander voetbal krijgt. FC Uden is een van de acht teams in 3D die thuis op kunstgras spelen.

Roel Kuilder
Johan van Osch: "Afgelopen zondag toonde onze keeper Roel Kuilder aan dat hij behoorlijk gegroeid is dit seizoen want hij hield FC Uden in de wedstrijd die voor rust al beslist had kunnen/moeten zijn. Dat we twee minuten voor tijd de 2-1 incasseerde was uiteindelijk zuur. Het deed mij deugt dat mijn team tot het laatste fluitsignaal bleef knokken voor een goed resultaat! In de eerdere ontmoeting met Handel werden we volledig afgetroefd op inzet en beleving. Destijds pakte hun de eerste drie punten van de competitie en begon bij ons de malaise. Wat men zondag van ons kan verwachten is dat we met een gezonde spelopvatting gaan proberen om er een wedstrijd van te maken."

Programma derde klasse D:
Berghem Sport-Margriet
FC Uden -Handel 
Den Dungen-DSC
Boekel Sport-Venhorst
Nulandia-Nooit Gedacht
Avanti'31-Sint Michgielsgestel
DAW-Volkel

Stand derde klasse D:
1.Margriet 18-37
2.Nooit Gedacht 18-35
3.Volkel 18-34
4.DAW 17-33
5.Boekel Sport 18-33
6.Berghem Sport 17-31
7.Venhorst 18-26
8.Sint Michielsgestel 18-25
9.Handel 18-24
10.DSC 18-21
11.Avanti'31 18-18
12.Den Dungen 18-15
13.Nulandia 18-13
14.FC Uden 18-8

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant