Wouter van Dijke moet zondag toekijken vanaf de kant
Wouter van Dijke moet zondag toekijken vanaf de kant
+video Van den Boom

Heeswijk zonder Wouter van Dijke tegen EVVC,  Gerwin van den Boom gokt op 1-2 winst

Voetbal 928 keer gelezen

Een echte derby is het net niet, maar het affiche is er niet minder om. Zondag treffen de twee teams elkaar op Balledonk in Heeswijk. We blikken vooruit met de beide trainers, maar ook een video interview met een van de betere spitsen/flankspelers uit 2F: Gerwin van den Boom.

Door: Peter Kuijpers

Een leuk affiche zeggen we dan als we de clash van zondag onder ogen krijgen. Heeswijk is al in het bezit van periode-1, dus is altijd verzekerd van nacompetitie. EVVC heeft nog niets, maar kan met de inhaalwedstrijden tijdens het paasweekend aardig in de buurt komen van de koplopers Best Vooruit en Oirschot Vooruit. EVVC speelt op paaszaterdag uit naar Erp en paasmaandag thuis tegen Oirschot vooruit. Bovendien staan de Vinkelaren eerste in de periode drie waar nog maar twee wedstrijden gespeeld zijn. Overigens is periode twee ook nog niet vergeven die gaat voornamelijk tussen Best Vooruit  en Oirschot Vooruit. Laatste hebben de beste papieren omdat de ploeg uit Oirschot één wedstrijd meer tegoed heeft dan concurrent Best Vooruit. In het komende paasweekend van 16 april wordt dat allemaal beslist.

Wouter van Dijke
Voor Heeswijk moet het aan de kant laten van spits  Wouter van Dijke gezien worden als een behoorlijke aderlating. Maar ook Sten van den Berg blijft langs de kant wegens een te grote kaartenlast. Trainer Marc van de Ven: "Na de onverdiende nederlaag van afgelopen zondag tegen Erp, staat er zondag weer een nieuwe derby op het programma. De wedstrijden tegen EVVC zijn altijd potjes op zich, waarbij het vaak mooie confrontaties zijn op het scherpst van de snede. In de uitwedstrijd wonnen we in de slotseconden door een heerlijke kopbal van Wouter van Dijke. We hebben inmiddels een strijdplan bedacht hoe we zondag onze (ietwat noodgedwongen aangepaste) speelwijze tot uitvoering willen brengen en we hebben ook nu veel vertrouwen in de uitvoering."



Marc van de Ven heeft zijn strategie aan moeten passen (Foto Peter Kuijpers)

Nacompetitie
Trainer Stephan Hesemans kijkt uit naar de confrontatie: "zondag weer een van de vele mooie ontmoetingen in de competitie. Uit naar Heeswijk, ze hebben hun prijs al binnen door een voortreffelijke eerste periode te spelen. Ze mogen nacompetitie spelen en hebben daar al enige ervaring in, misschien zijn ze volgend seizoen wel eersteklasser. Wij hebben zondag een goede slag geslagen in de stand maar vooral ook zeer aardig gespeeld. Daar willen we graag op voort borduren. Goed om te zien dat we uit de laatste twee wedstrijden onze kansen weer weten te benutten en effectief genoeg zijn om de wedstrijden te winnen. Uit bij Heeswijk hebben we ooit met 0-2 gewonnen een keer 0-0 gelijk. We willen zeker onze ongeslagen status vasthouden zondag."

Groot hart
Woensdagmiddag kwam Gerwin van den Boom even langs op deze redactie. Wel even wennen als je de klassespeler alleen kent in zijn groen-wit gestreepte shirt, kwam er nu een heel andere Gerwin binnen. Maar zeker niet minder leuk met een groot hart voor zijn club EVVC.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant