Annemieke van de Ven (toen wethouder van de gemeente Veghel) bezocht eind vorig jaar het Zwijsen. Gerald Kirsten gaf een rondleiding.
Annemieke van de Ven (toen wethouder van de gemeente Veghel) bezocht eind vorig jaar het Zwijsen. Gerald Kirsten gaf een rondleiding.

'Plan Zwijsen' kan goedkoper

Wonen 1.436 keer gelezen

VEGHEL | De gemeente kan de initiatiefnemers van het Collegepark Zwijsen in Veghel tegemoet komen door de bouwleges fors te verlagen. Dat vindt Hart voor Schijndel. De partij werkt aan een motie om dat voor elkaar te krijgen.

Het voorstel bevoordeelt bouwers van woningen en andere panden die energie-neutraal of energie leverend zijn. Vastgoedontwikkelaar Gerald Kirsten uit Veghel zou er als eerste van kunnen profiteren. Hij nam het initiatief om het voormalig Zwijsen College in Veghel te verbouwen tot energie-neutrale appartementen.

Dossier
Hart presenteerde het idee een jaar geleden al. In haar 'Dossier Duurzaamheid' beschrijft de partij dat duurzaamheid kan worden bevorderd door een forse korting te geven op bouwvergunningen. Het kost de gemeente niks, als tegelijkertijd de bouwvergunningen duurder worden voor gebouwen die wel energie gebruiken. Die compensatie is verplicht, aangezien het totaal aan inkomsten op het gebied van leges kostendekkend moet zijn.

Hart dient de motie tijdens de raadsvergadering van 6 april in.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant