Afbeelding

Gemeente gaat vrijstelling leges energieneutrale bouw bekijken

Politiek 379 keer gelezen

MEIERIJSTAD | De gemeente Meierijstad gaat bekijken of een vrijstelling van leges voor energieneutrale bouw of verbouw mogelijk is voor particulieren, woningbouwcorporaties, organisaties en ondernemers.

De gemeenteraad nam maandagavond een motie hierover van Hart voor Schijndel, D66, Team Meierijstad en CDA aan. Hierin werd het college verzocht te kijken of leges kunnen worden kwijtgescholden bij de aanvraag van een bouwvergunning voor energieneutraal bouwen of verbouwen. In Veghel is het Collegepark Zwijsen een voorbeeld van energiebewuste bouw, die goedkoper zou kunnen zijn als de leges worden vrijgesteld. Volgens Mirjam van Esch van Hart voor Schijndel inspireert deze motie inwoners om een (groene) investering te doen. Wethouder Jan Goijaarts sprak van een 'sympathiek voorstel' maar gaf aan dat de voorgestelde datum van 1 juli te vroeg is, maar dat 1 oktober wel haalbaar is. Met het voorstel wordt ook gekeken wat de financiële consequenties van zo'n vrijstelling zijn voor de gemeente en andere aanvragers van bouwvergunningen;
De SP sprak van een verkapte vorm van subsidie. "Hierdoor vallen veel mensen buiten de boot", aldus Ruud Merks. Zijn partij stemde, net als Lijst Blanco, tegen de motie. Omdat alle andere partijen voor de motie stemden, werd deze aangenomen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant