Johan van Gerwen (links) met naast hem de gemeentesecretaris.
Johan van Gerwen (links) met naast hem de gemeentesecretaris.

'Nieuwe burgemeester is een daadkrachtige verbinder'

Politiek 1.042 keer gelezen

MEIERIJSTAD | Een verbinder, met gevoel voor de dorpen en kernen. Dat staat bovenaan in de profielschets van de nieuwe burgemeester van Meierijstad die een speciale vertrouwenscommissie maandagmiddag in het stadhuis in Veghel presenteerde.

Voorzitter Johan van Gerwen sprak namens de 9-koppige commissie, die voor de profielschets zeven maal bijeen is gekomen. Daarnaast werd onder inwoners een enquête gehouden en vond een beeldvormende avond plaats. "Daaruit kwam naar voren dat Meierijstad niet zozeer een burgervader -of moeder zoekt, maar meer iemand met een uitgebreid netwerk om de stad te gaan profileren", aldus Van Gerwen. "Meierijstad is geen gemeente die bestaat uit één grote hoofdkern met daaromheen enkele kleinere. Dat bracht ons wel in een spagaat. Aan de ene kant moet de nieuwe burgemeester iemand zijn die de kernen verbindt, maar ook iemand die de stadse profilering van Meierijstad gaat uitdragen."

De gemeente Meierijstad is één van de grotere Brabantse gemeenten en regionaal een belangrijke economische speler. De nieuwe burgemeester heeft een visie op hoe hij of zij dit belang kan benadrukken en verder vergroten. De burgemeester moet volgens de commissie een ervaren bestuurder zijn die zijn of haar netwerk inzet. Daarnaast speelt het thema veiligheid een belangrijke rol. "In het takenpakket ligt een duidelijk accent op crisisbeheersing en aanpak criminaliteit. De burgemeester is het boegbeeld van veiligheids- en crisisaanpak en maakt gezaghebbend keuzes. Hij of zij toont hierbij lef en doorzettingsvermogen en houdt de rug recht als dat nodig is", aldus de commissie.
Er wordt geen voorkeur uitgesproken voor een man of vrouw en ook de politieke partij is volgens de commissie niet relevant. Commissaris van de Koning Wim van de Donk neemt op 20 april de profielschets in ontvangst. Daarna start de sollicitatieprocedure.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant