Foto: Max Pixel.
Foto: Max Pixel.

'Hij haalt me op in zijn Porsche achter het station, best shady'

Human Interest 608 keer gelezen

Een wat oudere man die een jonge vrouw (financieel) ondersteunt, dat is de omschrijving van een sugar daddy. Vaak staat daar ook wat tegenover, dat kan variëren van een etentje tot het bed delen. Jade is zelf 21 en heeft een sugar daddy van 57. Samen gaan ze dagjes weg, gaan ze uit eten en stopt hij haar stiekem geld toe. ''Mijn collega's weten van niets, veel vrienden van me weten ook niets. Het is voor hem en voor mij beter. Hij heeft ook gewoon een vrouw en kinderen.''

Hoe het begon...
''Ik werkte net bij een kledingzaak, het is een jeanswinkel. De winkel ging failliet en de winkel werd doorverkocht aan een anderen man. Tijdens het kennismakingsgesprek was het allemaal nog heel zakelijk en professioneel. Dat was hij een jaar later nog steeds. Hij kwam wel eens de winkel binnen en maakte hij wel heel ongepaste grapjes, maar dat deed hij bij iedereen. Het waren vooral grapjes over seks, hij maakte die grapjes niet alleen tegen mij maar aan iedereen. Ik was waarschijnlijk niet de enige die zich daar ongemakkelijk bij voelde. Ik kreeg vaker persoonlijke gesprekken met hem op kantoor, hij vroeg steeds vaker om samen wat te gaan drinken of eten. Ik vond het toch een gek idee met je werkgever, die een heel stuk ouder is, wat gaan drinken. Ik moest op een gegeven moment wat pitchen, ik had een presentatie gemaakt en alles uitgewerkt. Ik zou met mijn baas tijdens de koffie de pitch doen. Hij was niet geïnteresseerd in mijn idee, keurde het goed en ging gelijk praten over mij. Hij wilde vooral een soort van date met mij, het maakte hem niet zoveel uit wat ik wilde presenteren. Ik vond het niet zo erg, want mijn pitch was goed gekeurd.

Uitstapjes
Vanaf toen verzon hij steeds vaker redenen om samen te reizen of wat te drinken. Hij haalde me dan op in zijn Porsche achter het station. Ik stapte in, we waren een stukje onderweg. Op dat punt had ik al wel eens geknuffeld met 'm, maar nog nooit gezoend. Hij vertelde me onderweg dat het al een hele tijd niet goed met hem ging, hij twijfelde over zijn relatie met zijn vrouw omdat hij verliefd was op iemand anders. Hij was dus al anderhalf jaar verliefd op mij. Hij vertelde over zijn gevoel maar zei ook dat hij inzag dat het nooit wat kon worden. Hij bood nog aan om te keren als ik dat wilde, maar ik gaf aan dat ik best een leuke dag wilde, maar het gevoel niet wederzijds was. Eenmaal in Antwerpen wilde hij alle dure boetiekjes in. Ik vond dat vrij heftig, ik voelde me daar ongemakkelijk bij. Hij haalde dingen uit de rekken van duizenden euro's. Ik wilde gewoon ergens wat drinken. Dat was heel gezellig, hij kwam steeds dichterbij zitten. Het voelde vooral heel onrealistisch die dag. Hij was volgens mij gewoon blij dat ik een leuke dag met hem wilde hebben. Hij stelde voor dit een keer in de maand te doen. We konden samen op vakantie stelde hij voor, ik kreeg het daar vooral benauwd van. Ik probeerde hem op afstand te houden, maar hij probeerde me op dit punt steeds vaker te zoenen. Ik wilde meer ruimte.

'Ik heb soms het idee dat ik een spel speel en er voor mezelf wat uit wil halen'

'Hierna werd het heftiger'
Hij appte me iedere dag, wilde vaak bellen. Ik was net verhuisd en hij vroeg of ik alles al had. Hij bood aan alles voor me te betalen, dat zou ik nooit kunnen aannemen. Vervolgens stelde hij voor de droger voor me te kopen, toch voelde het raar om zoiets aan te nemen, dus dat deed ik ook niet. Aan de ene kant dacht ik 'hij heeft toch geld genoeg, ik heb een droger nodig en waarom niet', maar ik had ook het gevoel dat ik hem wat verschuldigd was als ik dit zou accepteren.

Stiekem geld in tas
Ik heb voor mijn verjaardag een ketting met een klein zwart diamantje aangenomen. ik heb ook geld van hem aangenomen. Best veel. Hij stopte vaak stiekem tweehonderdvijftig euro in mijn tas of in mijn kluisje op het werk. Hij geeft me elke keer best veel geld. Als ik wat met hem moet uitzoeken, dan voelt dat wel anders. De laatste keer dat ik hem zag gingen we naar Amsterdam, dat was nog voor mijn verjaardag. We hebben daar seks gehad, maar dat beviel me niet zo. Het is een beetje lastig, hij vraagt me vaak om nog af te spreken, maar ik antwoord hem niet zo vaak meer. Ik werk nog steeds voor hem en hij is een beetje een jaloers type. Ik moet continu nadenken bij wat ik zeg, ik heb soms het idee dat ik een spel speel en er voor mezelf wat uit wil halen.

Huis kopen
Ik heb hem vaker gezegd dat ik geen relatie met hem wilde en dat heeft hij geaccepteerd. Laatst zei hij toch dat hij ons wel zag samenwonen, ik zeg dan ook dat dat niet zal gebeuren. Ik woon nu samen met een vriendin, maar zou graag wat voor mezelf hebben. Hij heeft me aangeboden mijn huur te betalen, zodat ik er alleen kan wonen. Hij bood ook aan om het huis voor me te kopen waar ik in woon, zodat ik dan geen huur hoef te betalen. Hij wilde dan een keer per maand de huur 'innen'. Ik vind het geen fijn idee, ik ben dan zo afhankelijk van hem en hij kan op elk moment binnenvallen. Hij meent het wel om een huis te kopen voor me. Ik vind het vervelend dat ik hem dan wat verschuldigd ben, maar hoe ga ik dat ook uitleggen aan iedereen. Ik zal continu moeten liegen. Het is fijner om zelf iets te kopen. Ik heb nooit spijt gehad dat ik dit of iets anders niet heb aangenomen. Ik maak niet echt gebruik van de situatie, maar het zou voor hem niet veel uitmaken als ik dat wel zou doen.''

''Ik had het gevoel dat ik hem wat verschuldigd zou zijn als ik dit zou accepteren.''

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant