Luistercafé over The Everly Brothers

Algemeen 243 keer gelezen

VEGHEL | In café De Afzakkerij op de CHV Noordkade in Veghel is vrijdag 2 juni een nieuwe editie van Luistercafé Noordkade. Centraal deze keer staan The Everly Brothers. Luistercafé Noordkade is een initiatief van Bibliotheek Veghel.

Tijdens het Luistercafé is er muziek van The Wieners. Dit trio staat bekend als een van de beste rock-'n-rollbands van Nederland. Met hun tributeshow 'The Wieners Play The Everly Brothers' boeken ze op het moment veel succes in binnen- en buitenland. Een interview is er met Harry Knipschild. Hij is jarenlang werkzaam geweest in de muziekindustrie en studeerde later geschiedenis. Onder meer schreef hij een boek over de geschiedenis van de popmuziek. Van The Everly Brothers is hij een groot bewonderaar.

The Everly Brothers boekten vooral in de jaren vijftig en zestig grote successen met hun rock-'n-roll en countrymuziek. De broers scoorden hits met close harmony-nummers als Wake Up Little Susie, Bye Bye Love en All I Have To Do Is Dream. Grote artiesten als The Beatles en The Beach Boys beschouwden The Everly Brothers als een voorbeeld.

De aanvang van het Luistercafé is 20.30 uur. De entree is gratis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant