Twee spelers, onbegrensde fantasie en een paar kledingstukken. Dat zijn de ingrediënten van Trui.
Twee spelers, onbegrensde fantasie en een paar kledingstukken. Dat zijn de ingrediënten van Trui.

De Blauwe Kei biedt gratis kindervoorstelling tijdens Noordkade Festival

Kunst en cultuur 531 keer gelezen

VEGHEL | In het weekend van 7, 8 en 9 juli vindt het Noordkade Festival plaats. Op zondag 9 juli presenteert Theater De Blauwe Kei, vanaf september ook bewoner van de CHV Noordkade in Veghel, de kindervoorstelling Trui. De voorstelling, geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar, is gratis toegankelijk en start om 13.00, 14.00, 15.00 en 16.00 uur in het Magazijn op de Noordkade. Wie verzekerd wil zijn van een plek kan nu al kaarten reserveren.

De voorstelling gaat over een trui. Een trui is heel normaal. Tenzij je er samen inkruipt en er een viervoetig monster of een tweehoofdige bange-schijterd van maakt. Twee spelers, onbegrensde fantasie en een paar kledingstukken. Dat zijn de ingrediënten van Trui, een lichtvoetige voorstelling van circa 30 minuten die thuis nog eens nagespeeld kan worden.

Monsters en fabeldieren
Theaterkrant over Trui: "Wat begint als een onschuldig potje verstoppertje ontaardt in een feestelijke parade van monsters en fabeldieren, die aan het kledingrek op de vloer ontspruit. Met als hoogtepunt een heuse giraf, die zijn lange nek nieuwsgierig over de tribune buigt. Een stok, een laars, een veger: objecten zijn maar net wat je wilt dat ze zijn. En daar kan uiteindelijk geen Pokémon tegenop."

Gratis
Gratis kaarten voor Trui zijn te reserveren via www.blauwekei.nl. Bij voldoende beschikbaarheid zijn er op 9 juli ook gratis kaarten verkrijgbaar aan de deur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant