Jan van Hoof gaf een rondleiding.
Jan van Hoof gaf een rondleiding.

Seriekopers Blauwe Kei maken kennis met CHV Noordkade

Kunst en cultuur 1.159 keer gelezen

VEGHEL | Negentien trouwe bezoekers van Theater De Blauwe Kei uit Veghel maakte vrijdag 30 juni kennis met de CHV Noordkade. Dit gebeurde in het kader van het programma Op de huid, bestaande uit twee series van ieder vijf niet-alledaagse voorstellingen in de Kleine Zaal, een randprogramma bij de voorstellingen en twee maal per jaar een excursie

Ditmaal werd er een bezoek gebracht aan de CHV Noordkade, de plek waar De Blauwe Kei vanaf september te vinden is. Een uitgelezen mogelijkheid voor de seriekopers om kennis te maken met de nieuwe locatie. De excursie startte met een rondleiding over het CHV-terrein, gegeven door Jan van Hoof, actief op CHV Noordkade voor onder andere Fabriek Magnifique, de Compagnie en Het Groote Hoofd.

Brabants dialect
In de Theaterstudio, één van de drie toekomstige kleine zalen van De Blauwe Kei, kregen de bezoekers van drama- en theaterdocent Lilian van Overbeek uitleg over Phoenix Cultuur. Na afloop van de rondleiding genoot de groep van een uitgebreide lunch in De Afzakkerij. Vervolgens gaf de van oorsprong Veghelse Anny van Hoof uitleg over Het Groote Hoofd, een professioneel theatergezelschap dat gevestigd is op CHV Noordkade en toneel met een Brabantse ziel maakt. Zij werd hierbij ondersteund door twee acteurs die in Brabants dialect stukken opvoerden van eerdere toneelvoorstellingen van het gezelschap. De presentatie werd gegeven in het Magazijn, ook één van de kleine zalen van De Blauwe Kei. De dag werd afgesloten met een borrel op het terras van De Afzakkerij.

Theater De Blauwe Kei biedt al vanaf 2011 elk seizoen twee series Op de huid aan; vijf voorstellingen in de Kleine Zaal voor 50 euro. Serie 2 is inmiddels uitverkocht. Voor serie 1 zijn nog enkele kaarten beschikbaar.
Meer informatie over het aanbod Op de huid is te vinden op www.blauwekei.nl.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant