Afbeelding

Stemmer Veghelse Toneel Publieksprijs wint toneelserie

Kunst en cultuur 379 keer gelezen

VEGHEL | Afgelopen toneelseizoen mochten alle bezoekers van toneelvoorstellingen in Theater De Blauwe Kei in Veghel weer hun stem uitbrengen voor de Veghelse Toneel Publieksprijs, die wordt georganiseerd in samenwerking met de Stadskrant Veghel. Ruim 630 personen gaven door middel van stemkaarten een cijfer aan de diverse toneelvoorstellingen. Vorige week werd bekend gemaakt dat het toneelstuk Kreutzersonate van Angela Schijf en Tom van Landuyt de prijs in de wacht sleepte met een 9.5 als waarderingscijfer.

Uit alle stemkaarten wordt ieder jaar één stemmer getrokken. De heer en mevrouw Jumelet uit Sint-Oedenrode zijn dit jaar de gelukkige winnaars. Zij bezochten eerder dit seizoen de toneelvoorstelling Moeders en zonen. Zij waardeerden het toneelstuk, met onder andere Anne Wil Blankers en Paul de Leeuw, met een 9. De heer en mevrouw Jumelet winnen met hun stem een toneelserie van drie voorstellingen voor twee personen in het nieuwe theaterseizoen, namelijk voor Paradijsvogels van Fred Delfgaauw op zaterdag 20 januari, Het Achterhuis op donderdag 22 februari en Wijn op zaterdag 28 april.

Op vrijdag 6 oktober wordt het nieuwe toneelseizoen van De Blauwe Kei geopend met Lui en Honger, twee korte voorstellingen van Matzer over de vloer. Lui is een ontroerende vertelling over de levensloop van een ouder en zijn kind en Honger is een liefdevolle voorstelling over de zucht naar meer. Vanaf 6 oktober kan er gestemd worden voor de Veghelse Toneel Publieksprijs 2017-2018. Onder alle stemmers wordt aan het eind van het theaterseizoen weer een prijs verloot.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant