Er werd maandag levend Cluedo gespeeld in het centrum.
Er werd maandag levend Cluedo gespeeld in het centrum.
+ FOTO'S

Kindervakantieweek met een bijzondere boodschap draait op volle toeren

Algemeen 1.442 keer gelezen

VEGHEL | De kindervakantieweek Schatgraven draait deze week op volle toeren. Ruim 140 kinderen zijn druk met toneel, zang, dans, knutselen, sport en spel. Dit alles wordt gecoördineerd vanuit Wijkcentrum De Lapvoet in Veghel. "Het is een mini-vakantie voor kinderen van groep 3 tot en met 8 met een bijzondere boodschap", vertelt Sabine van der Lee namens de organisatie. Het is de 24ste editie van Schatgraven in Veghel.

Sabine is een van de 85 vrijwilligers die de kindervakantieweek in goede banen leidt. Ze vertelt wat de boodschap achter Schatgraven is. "Het geloof speelt een belangrijke rol. Wij willen de jeugd kennis laten maken met het geloof. Dit gebeurt overigens op een vrijblijvende manier. Niets is verplicht." Sommige liedjes hebben een gelovig tintje en er is een gebedstent. "Daar kunnen kinderen bidden en vragen stellen over het christendom." Zelf letten Sabine en haar collega's goed op. "We hebben een voorbeeldfunctie. Er wordt dus niet gescholden en we proberen de liefde van God over te dragen."

Vlog
De maandag en dinsdag verliepen, ondanks de ietwat tegenvallende weersomstandigheden, goed. "Op maandag hebben we dit jaar iets nieuws georganiseerd. In plaats van de vossenjacht zijn we het centrum van Veghel ingedoken voor levend Cluedo. De kinderen vonden het hartstikke leuk. Af en toe moet je wat nieuws verzinnen. Wij gaan graag met onze tijd mee." Dat blijkt ook uit het gebruik van social media. De organisatie achter de kindervakantieweek is erg actief op Instagram en Facebook. De 22-jarige Sabine heeft zelfs een eigen vlog de wereld ingestuurd. Elke ochtend geeft ze een blik achter de schermen. "Ik vind het leuk om te doen en de kinderen en ouders kunnen zo een beetje mee kijken", lacht ze.



Drukte bij de inschrijftafel.

Op dinsdag en woensdag wordt de groep in tweeën gesplitst. De ene groep gaat in De Lapvoet aan de gang met allerlei workshop en de andere kinderen gaan waterspelletjes doen naar tankstation Total. De volgende dag switchen de groepen.

Lekker drinken.

Vermoeidheid
Het programma duurt elke dag van 12.30 uur tot 17.00 uur. Sabine vertelt dat ze bewust wegblijven uit de ochtend. "Het voor de kinderen al vermoeiend genoeg. Wanneer ze ochtends al heel vroeg hier zijn dan slaat op het einde van de week vaak de vermoeidheid toe. Iets wat de sfeer niet ten goede komt. Daarnaast is het voor de organisatie ook wel lekker. Wij zijn al sinds vorige week vrijdag bezig met opbouwen en mogen vrijdag alles weer afbreken. Het zijn zware, maar leuke dagen." Op donderdag blijven de kids overigens langer. Dan is er een avondprogramma voor de ouders en wordt er daarvoor samen friet gegeten. "Er komt uiteindelijk ook een groepje als winnaar uit de bus. Ik ben heel benieuwd", besluit Sabine. 

Het thema dit jaar is: 'Je bent een ster.'

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant