'Iemand noemde brandjes stichten in verkrottende sauna's aan Noordkades een vorm van probleemoplossend bezig zijn'
'Iemand noemde brandjes stichten in verkrottende sauna's aan Noordkades een vorm van probleemoplossend bezig zijn'

Bruin

Column 1.534 keer gelezen

Zolang ik stukjes schrijf gaat er op vakantie een schrijfblok (A4-formaat) mee. Of eerlijk gezegd, mijn vrouw regelt dat. Ze kent mijn gezeur als we eenmaal op onze bestemming zijn. "Tentzak linksboven!" Dit jaar bleek het echter een A5 exemplaar en dat had zijn reden: Veel verder dan wat fietsroutes plannen kom ik namelijk nooit. Vrouwlief weet dat al jaren, denkt steeds ruimtebesparender en vond 2017 een mooi jaar voor de halvering qua schrijfblok.

En verdomd…haar profetische gaven werden eens te meer bewaarheid! Slechts twee blaadjes heb ik gebruikt. Mijn voornemens om 'bruikbare dingetjes' op te schrijven voor bijvoorbeeld columns bleken na één dag al vervlogen. Voorheen scheurde ik nog wel eens iets uit opgeduikelde Nederlandse kranten, maar dat hoeft dankzij Steve Jobs allang niet meer. Nieuws uit de wereld, Nederland, Meierijstad, zelfs Kliknieuws komt binnen via de iPad. Het gekke is dan wel dat ik me voorneem bepaalde informatie in Veghel toch nog even uit kranten te knippen.

Nieuws op afstand volgen is heerlijk! Of er in Frankrijk ook Fipronil in de eieren zat? Geen idee, dus geen last van gehad. Bramen mocht je in de Loire-vallei nog gewoon plukken. Denken we. Boter blijkt weer hip te zijn. Maar ja, er dreigt een botertekort in Europa. Onzin! Kijk links en rechts maar eens wat op hoofden. Boter zat te vinden! Laurens van Voorst (gemeenteraadslid Meierijstad) zal dat onderschrijven. Hij verstrekt inmiddels gratis tips aan collega-raadsleden van over fusie denkende gemeenten. De belangrijkste? Vertrouw niemand! Zo blijkt Veghel zich ongevraagd bij Sint-Oedenrode en Schijndel gemeld te hebben. Met succes dus! Ik zeg: "Zelfde tactiek bij Uden toepassen!" Grote gemeenten hebben de absolute toekomst.

Dankzij de Nederlandse voetbalvrouwen worden we op voetbalgebied eindelijk weer serieus genomen. Begreep dat het meisjesvoetbal in de regio floreert. Kan ook niet anders. Alle media-aandacht wordt steeds meer over één sport uitgestort. Zelfs 'Mariaheise seksadvertenties'uit 2013, geplaatst door een wraaklustige oud-SCMH-er, halen 4 jaar later nog het nieuws. Hoezo er gebeurt niks meer in Mariaheide sinds de aanleg van de A50?

Las dat Freek de Jonge de satire morsdood verklaarde. Hij heeft gelijk. Hoe scherp kunnen we tegenwoordig nog iets zeggen of schrijven zonder bedreigd of verbaal afgemaakt te worden? Voorbeelden? Iemand noemde brandjes stichten in verkrottende sauna's aan Noordkades een vorm van probleemoplossend bezig zijn. Ik vergelijk rechts-extremistische tuig in het Amerikaanse Charlottesville keihard met de buxusmot. Wat ze gemeen hebben? Alles moet bruin!...

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant