Afbeelding

Genieten van kunst, muziek en literatuur langs de Aa

Kunst en cultuur 1.225 keer gelezen

VEGHEL/HEESWIJK-DINTHER | Per kano, fluisterboot, fiets of gewoon wandelend. De mogelijkheden om vandaag het festival Het VerhAal te 'beleven' zijn talrijk. En dat wordt dan ook massaal gedaan.

Het weer zorgt natuurlijk voor een perfecte basis vandaag voor het gratis literaire festival langs de oevers van de Aa. Maar het is vooral het diverse aanbod dat vele kunstliefhebbers naar Veghel en Heeswijk-Dinther voert. Zoals de vier onderwijzeressen die elkaar al decennialang kennen en nu zichzelf in woorden laten vereeuwigen door portretdichter Bart. 'Hier zie je de meiden van de PA', luidt de eerste zin.
Even verderop krijgt ook het verhaal van de rivier zelf een plaats, verteld door waterschap Aa en Maas. "Een mooie laagdrempelige manier om mensen te bereiken en te vertellen over het belang van water", aldus Ria van het waterschap. Al lopend komen de festivalgangers elke paar honderd meter voor een nieuwe verrassing te staan. Die begint met onder meer een workshop graffiti en een expositie van Fotoclub Bernheze bij de Dintherse molen tot een schrijfworkshop en een gedichtenexpo in de Veghelse bieb. Daartussen? Heel veel kunst en cultuur met ook grote namen als Bart Chabot, Pepijn Lanen en Maarten van den Elzen. 
Het VerhAal is vandaag nog te bezoeken tot 19.00 uur. 

Zie voor een uitgebreid verslag woensdag Stadskrant Veghel.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant