Danny Verbakel wordt gefeliciteerd met zijn 1-0 (Foto's Peter Kuijpers)
+audio

Blauw Geel'38/Jumbo koestert eerste competitiezege, Van Loon  (M) en Mols al vroeg naar de kant

Voetbal 1.646 keer gelezen

VEGHEL – Blauw Geel'38 behaalde met de 4-2 winst op HSC'21 uit Haaksbergen de eerste competitiezege binnen. Danny Verbakel bedankte trainer Niels van Casteren voor zijn basisplek al na twaalf minuten nadat hij in rebound scoorde: 1-0. Alexander Mols en Martijn van Loon moesten wegens blessures al voor rust de wedstrijd verlaten. Sjaak Egmond en Sam Strijbosch kwamen in het veld. In een kort tijdbestek liep Blauw Geel'38 weg naar 3-0 door Serkan Ordu en Mark Dobbelsteen. Nadat Joey Hellstern er 4-0 van maakte was het over en uit met de Haaksbergenaren. Bas ter Hogt en Tom Veldhuis mildeerde naar 4-2 bij een onoplettend Blauw Geel'38.

Door : Peter Kuijpers

Na twee nederlagen en een gelijkspel was de roep om winst groot. Dat werd ontkend door de technische leiding, maar opnieuw verlies zou één puntje uit vier wedstrijden betekenen en dat is héél erg mager. Opvallend was dat Danny Verbakel weer een basisplek had nadat hij drie wedstrijden eerder als wissel begon. Dit betekende dat Sjaak Egmond op de bank plaats mocht nemen. Blauw Geel'38 kreeg na acht minuten al een tegenvaller te slikken. Martijn van Loon kreeg een trap op zijn enkel en kon niet verder. Sjaak Egmond kwam in het team en ging op de linksback plaats spelen waardoor Erik van Loon centraal schoof langs de solide spelende Desley Schilders. Edwin Huibers speelde rechtsachter en speelde opnieuw een puike wedstrijd. De Ossenaar lijkt een slowstarter, maar is op dit moment een speler waar Van Casteren niet meer omheen kan.

Desley Schilders werkt weg (Foto's Peter Kuijpers)

Mols
In de 12e minuut werd het 1-0. Blauw Geel'38 profiteerde goed van een schutterende HSC'21 defensie. Sander Egmond raakte de paal, maar het was Verbakel die het klusje klaarde en de bal snoeihard achter keeper Jeffrey Brammer roeide. Kelvin Veensma zag het geel nadat hij Verbakel onderuit kegelde. Zes minuten voor rust opnieuw een tegenvaller voor blauw Geel'38. Mols kwam verkeert neer en moest zich met een pijnlijke enkel laten vervangen. Met een dwingender HSC'21 kwam de rust voor Blauw Geel'38 als geroepen.

Leuk kermisuitje
Na rust werd het weer een open duel. HSC'21 koos vol voor de aanval waar Blauw Geel'38 bleef loeren. In de 55e minuut was het raak. Erwin Huibers gaf op maat naar Serkan Ordu. De Ossenaar was voor rust wat onzichtbaar, maar daar was hij weer en scoorde 2-0. Sander Egmond bediende aanvoerder Mark Dobbelsteen op zijn wenken en dat betekende 3-0. De schouders en koppies van de ploeg uit Haaksbergen zakte af waar trainer Daniel Nijhof zich in zijn stoel terug liet ploffen. Dit was een verloren partij voor zijn team. Zeker nadat Joey Hellstern (niet meer geheel fit na de charge op zijn enkel) er 4-0 van maakte. Kort hierna wisselde hij voor Yoeri Vissers. Bas Ter Horst was de maker van 4-1 en Tom Veldhuis profiteerde van de minderen concentratie bij de Veghelaren achterin door de 4-2 eindstand te bepalen. Een meer dan nodige zege voor een Van Casteren en zijn team wat ongetwijfeld voor een leuk kermisuitje zorgde.

Blauw Geel'38: Brahim Zaari, Erwin Huibers, Desley Schilders, Martijn van Loon (08. Sjaak Egmond) Erik van Loon, Mark Dobbelsteen, Serkan Ordu, Sander Egmond, Joey Hellstern (70. Yoeri Vissers), Danny Verbakel, Alexander Mols (40e Sam Strijbosch)

Gesprek Peter Kuijpers met Joey Hellstern en trainer Niels van Casteren na afloop: