Afbeelding

Michel van Lieshout is de nieuwe Gildekoning

Algemeen 962 keer gelezen

VEGHEL | Michel van Lieshout is afgelopen zondag gekroond tot de nieuwe Gildekoning van het Sint Barbara Gilde uit Veghel. Hij schoot bij het Koningsschieten de houten vogel bij zijn vijfde schot naar beneden. 

Michel van Lieshout is 42 jaar oud en eigenaar van een interieurbouwbedrijf voor balies, sauna's en inloopkasten. Hij komt bovendien uit een echte Gildefamilie. Zijn vader en twee zonen, Daan en Kevin, zijn actief gildebroeder en moeder Miranda staat er volledig achter.

Lambertuskerk
Al rond 09.00 uur werd de aftredend Koning Paul Wonders thuis opgehaald. In de Lambertuskerk volgde een mooie dienst met vendelhulde na afloop. Er was daarna een waardige Bevrijdingsherdenking bij het monument. Velen hoopten dat Paul zich bij het schieten tot Keizer zou kronen. Dat gebeurde echter niet.
Michel bleek de beste schutter. Rene de Moïze de Chateleux is de nieuwe adjudant van de koning.
Burgemeester Marcel Fränzel was aanwezig net als de wethouders Harrie van Rooijen en Jan Goijaarts. Fränzel gaf aan te genieten van het optreden van het Gilde. "Ze leggen de lat hoog en verzorgen altijd een perfect programma."

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant