Afbeelding

Herdenking Stil Verdriet met ooggetuigenverslag

Algemeen 615 keer gelezen

VEGHEL | Bij het monumentje Stil Verdriet aan de Erpseweg is op vrijdagavond 22 september om 19.00 uur weer de jaarlijkse herdenking zijn. Familie, buurtgenoten, oud-buurtgenoten en alle andere belangstellenden zijn van harte welkom om deze bijeenkomst bij te wonen.

Er worden gedachten uitgesproken en bloemen gelegd om de slachtoffers te eren van de strijd die hier in 1944 heeft gewoed. Op het Havelt vonden cruciale gevechten plaats. De Duitse troepen deden een aanval op de smalle corridor vanuit Eindhoven die de geallieerden al veroverd hadden. De bewoners van het Havelt, de Heuvel en het Beukelaar zaten in de frontlinie. Veel boerderijen gingen in vlammen op.
Tijdens de herdenking wordt een ooggetuigenverslag voorgelezen van een van de vroegere bewoners. Als kind maakte hij de frontgevechten mee. Het gezin moest vluchten en daarna zagen hoe hun boerderij door het oorlogsgeweld in brand vloog. Na afloop van de plechtige bijeenkomst is er gelegenheid om na te praten met een kopje koffie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant