Afbeelding
UPDATE

Veghel on Ice verhuist van de Noordkade naar de Markt

Algemeen 2.264 keer gelezen

VEGHEL | Veghel On Ice wordt dit jaar gehouden op de Markt in Veghel. Afgelopen jaar werd het familie-evenement met succes georganiseerd op de Noordkade. De ijsbaan is van 7 december tot en met 7 januari geopend. De baan wordt ongeveer even groot als vorig jaar (640 vierkante meter).

De ijsbaan trok vorig jaar duizenden bezoekers naar het achterste deel van de Proeffabriek op de Noordkade. Op die plek wordt nu het nieuwe theater van de Blauwe Kei gebouwd en dus moest er een nieuwe locatie komen. Ondanks dat het Veghelse centrum op de schop gaat, vindt Veghel on Ice doorgang op de Veghelse Markt. 

"We zijn blij dat het gelukt is tot een werkplanning te komen waarbij de geplande evenementen op de Markt kunnen plaatsvinden. In december kunnen inwoners er genieten van Veghel On Ice, een fantastisch familie-event dat voorheen op de Noordkade stond. Voor horeca en ondernemers in het centrum is het ontzettend belangrijk dat in de wintermaanden zo'n evenement bij hen voor de deur staat. Dat geldt natuurlijk ook voor de andere evenementen zoals Sinterklaas en Carnaval", aldus wethouder Harry van Rooijen. Vlak na de tweede editie op de Noordkade liet Ton Janssen van organisator Rotary Veghel al weten dat er van alle kanten interesse was. "Het geeft aan dat de mensen het hartstikke leuk vinden en dat het leeft. Wij zijn daar erg blij mee", zo liet hij toen weten.

'Mooie tent'
De Rotary had al meerdere malen aangegeven dat de ijsbaan eigenlijk thuishoort op de Markt. Ton: "We zijn dan ook erg blij met deze beslissing. Er komt een mooie tent op de Markt. Wij als Rotary nemen samen met het Sint Barbara Gilde de organisatie voor onze rekening." De horeca wordt verzorgd door horecaondernemers op de Markt. Ook komen er weer verschillende acties voor de jeugd. "Daar blijven we ons op focussen. Zo zijn de scholen weer van harte welkom. Wij bieden de jeugd een mooie gelegenheid om overdekt te komen sporten en ook veel plezier te hebben." De Rotary belooft de entreekosten laag te houden.

Brief
Omwonenden krijgen binnenkort een brief met informatie en uitleg over de ijsbaan en de tent op de Markt. Ook wordt er een voorlichtingsavond gepland. "We willen alles netjes regelen en iedereen voorzien van informatie", besluit Ton.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant