Mees Linders.

1C: TOP en Nemelaer starten met een 1-1 gelijkspel

Voetbal 297 keer gelezen

OSS | Sv TOP is de competitie gestart met een 1-1 gelijkspel tegen Nemelaer. Een wedstrijd die geen winnaar verdiende, al was TOP in de tweede helft het dichtst bij een tweede doelpunt.

TOP-trainer Chris van den Dungen startte in de basis met twee 18-jarige talenten: Gijs Roosendaal en Tom Berendsen. Het is het beleid van de club om jeugdspelers door te laten stromen en met deze twee jongens heeft TOP weer twee groeibriljantjes. Achterin kreeg Gokhan Balci een basisplaats, met zijn 33-jaar samen met Jesper Brocks de oudste speler in de selectie. Balci (met de bijnaam 'Kees') maakte achterin een uitstekende indruk. "Balci is een geweldenaar", aldus Van den Dungen. "Als je ziet hoe hij voorop gaat in de strijd en hoe hij de duels aangaat. Hij is een echte winnaar."

Trefzekere Pusters
Balci is achterin de opvolger van Aram Pusters. Niet dat hij overigens is vertrokken, maar Pusters is dit jaar de eerste spits van sv TOP. En al snel in de wedstrijd liet hij zien waarom. Vanuit een vrije trap stond de aanvoerder op de juiste plek om binnen te werken: 1-0. Kort daarna kreeg hij ook een grote kans op de 2-0, maar die kans liet hij liggen. Nemelaer werd gedurende de eerste helft sterker en kwam verdiend op gelijke hoogte. De bezoekers -met de bekende Toeterjan achter de goal van TOP-doelman Jeffrey Vendrig- viel aan en joeg op de 2-1, maar de Osse defensie oogde stabiel.

TOP beter
In de tweede helft een sterker TOP waarbij vooral Pusters de Nemelaer-verdedigers handenvol werk bezorgde. Hij kreeg ook een aantal kansjes, maar Nemelaer-doelman Kamile de Jong hield zijn doel verder schoon. De grootste kans was voor de mee opgekomen Balci, maar zijn schot met links was te matig om De Jong echt in de problemen te brengen. Of Nemelaer er iets tegenover kon zetten? In de tweede helft weinig, al had Vendrig geluk dat een afstandsschot van zo'n twintig meter maar net over de kruising vloog. Van den Dungen: "Het was onze slechtste wedstrijd tot op heden. We speelde te snel de lange bal en hebben te weinig gevoetbald. 1-1 is niet echt slecht, maar ik denk dat er ook niet meer in had gezeten." Kijk hieronder voor een langer interview met Van den Dungen.

Opstelling TOP: Jeffrey Vendrig, Gijs Roosendaal (74. Job van Roosendaal), Gokhan Balci, Gijs Appeldoorn, Franck Nzogning, Jesper Brocks, Mees Linders, Mitch Pennings, Tom Berendsen (74. Jousef Khelil), Karim Kabaseke (87. Sami Kutlu) en Aram Pusters.