Mieke en Piet Bressers namen in juni het Belegh van Veghel over (Foto: Margot van Kleef).
Mieke en Piet Bressers namen in juni het Belegh van Veghel over (Foto: Margot van Kleef). Foto: Birgit Barten

Het Belegh van Veghel overgenomen door Piet en Mieke Bressers

Centrum 4.664 keer gelezen

VEGHEL | Piet en Mieke Bressers runnen sinds juni met veel passie en plezier Het Belegh van Veghel in het Veghelse centrum. ''Wij geven net wat extra's en zorgen ervoor dat de gast tevreden weggaat en daarna hopelijk ook weer snel terugkomt'', lacht het stel.

In hartje Veghel kunnen mensen weer terecht bij het Belegh van Veghel voor een kopje koffie, lunch of stukje taart. Door waterschade was de zaak 2,5 jaar geleden gesloten. Het personeel van Alex van Rossem heeft daarna de draad weer opgepakt. Piet en Mieke Bressers hebben de zaak op 1 juni overgenomen. Het stel geeft de gasten graag net wat extra's en zorgt dat iedereen met een lach weggaat. ''Wanneer de hele keuken 's avonds al schoon is en komen nog mensen die graag wat willen eten, kan dat gewoon.'' Zo zat laatst het terras van Mieke en Piet onverwacht 's avonds laat nog vol.

Passie voor horeca
Mieke is opgegroeid in de horeca en heeft al eerder een horecazaak gerund in Milheeze. Haar passie ligt bij de horeca. Ze werkte een aantal jaar voor het kantoor van Piet, maar toen deze kans voorbij kwam, konden de twee het niet aan zich voorbij laten gaan. ''Het kwam op de juiste tijd, en zijn erg blij met deze beslissing'', vertelt Piet. ''Het mooie aan de horeca vind ik het contact met de gasten, er komen zoveel verschillende mensen langs. Nu sta ik vaak in de keuken, maar ook dat bevalt me erg goed'', vult Mieke aan.

Rijk belegd voor scherpe prijs
Voor een betaalbare prijs kan er bij Het Belegh van Veghel geluncht worden. Broodjes gaan al vanaf 3,50 euro over de toonbank. ''Daarbij zijn we natuurlijk niet zuinig met ons beleg. Zo kun je bij ons een rijk belegd broodje voor een scherpe prijs verwachten'', vertelt Piet.

Prachtige locatie
Piet zat op de Pius Mavo en voetbalde bij UDI'19 in het 1e en werkte voor het Zondags Nieuws in de regio. In Veghel is hij dus niet onbekend, hij is daarom ook blij om de Veghelse zaak over te nemen. ''Het is een prachtige locatie waar al decennialang wordt geluncht en koffie wordt gedronken'', vertelt de nieuwe eigenaar van de horecazaak aan de Meijerijgaarde.

Menu
Op de kaart staan verschillende soepen, broodjes carpaccio, clubsandwiches met zalm, tosti's en omeletten. Daarnaast staan ook salades op de kaart en kan er een stukje gebak besteld worden bij de koffie.

Meer informatie
Het Belegh van Veghel is dagelijks geopend vanaf 9.30 uur en is op vrijdagen geopend tot 21.00. Op maandag is de brasserie geopend vanaf 11.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.hetbeleghvanveghel.nl of kijk op de Facebookpagina.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant