Afbeelding

Raadsleden willen inhaalslag voor de sociale woningbouw

Wonen 742 keer gelezen

VEGHEL | Het kwam uiteindelijk niet tot het aannemen van de motie, maar over één ding zijn alle raadsleden van de gemeente Meierijstad het eens: er moet een inhaalslag gemaakt worden voor de sociale woningbouw.

Door: Tjanne Hartman.

De motie werd ingediend door de PvdA, Hart voor Schijndel, de SP en D66. Het college werd met de motie onder meer aangespoord om prioriteit te geven aan het beschikbaar stellen van voldoende bouwgrond en andere maatrelgenen te nemen, zoals het zo snel mogelijk leveren van bouwvergunningen. "Deze motie is niet nodig, want we zitten er al bovenop en zijn al volop bezig", zei wethouder Eus Witlox. "We zijn al lange tijd met de corporaties in gesprek. Er zijn overal veel partijen bij betrokken, dus het kost tijd. We zijn ook bezig met een onderzoek naar woonbehoeften en vernieuwende woonvormen. Wij voelen de urgentie ook. Volgend jaar leggen we een woonvisie én een uitvoeringsplan aan u voor en we maken prestatieafspraken maken met corporatoes en huurdersverenigingen. Ik snap uw ongeduld, ik ben ook ongeduldig. Wacht nog een maand of twee, dan weet u echt meer."

'Onnodig nijpend'
Niet alle raadsleden namen genoegen met deze woorden van de wethouder.
Zoals Thijs van Zutphen van Lijst Blanco: "De wethouder zou deze problemen al lang moeten kennen en er al lang concrete oplossingen voor moeten hebben uitgevoerd. De situatie in de sociale sector blijft onnodig nijpend en wij vinden dat de wethouder snel met concrete oplossingen moet komen."
Arie de Zwart van PvdA Meierijstad wil niet nog langer wachten: "We willen aanjagen en dat signaal afgeven, vandaar deze motie."
SP'er Kees van Limpt sloot zich daar bij aan: "Dit is nou al de zoveelste uitstel execitie. We horen al jaren 'we zijn hier mee bezig, dit loopt al enzovoorts. Met oeverloos gepraat bouw je geen huizen."
Zijn partijgenoot Tonnie Wouters stak de hand in eigen boezem: "Dat er te weinig sociale woningbouw is, is mede de schuld van de politiek. Daarom is het nu onze verantwoordelijkheid ons hier keihard voor in te zetten."

Geen meerderheid
Desondanks kreeg de motie geen meerderheid en besloot een meerderheid van de raadsleden inderdaad nog een maand of twee te wachten, zoals Witlox voorstelde.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant