Gezelligheid na afloop van het wekelijkste tennisuurtje. Bert La Fleur zit, met brede glimlach, uiterst links.
Gezelligheid na afloop van het wekelijkste tennisuurtje. Bert La Fleur zit, met brede glimlach, uiterst links.

VC Tennis: 'We zijn een hechte groep tennisliefhebbers'

Sport 908 keer gelezen

VEGHEL | VC Tennis is bij TV Frisselstein in Veghel al enkele jaren de oplossing voor tennissers die kampen met een verminderde conditie. Bij TV Frisseltein komen er elke woensdagochtend een aantal fanatiekelingen bij elkaar om te tennissen en om daarna gezellig koffie te drinken. "We zijn een hechte groep tennisliefhebbers die zich wekelijks een uurtje komen uitleven op de kunstgrasbanen van TV Frisselstein", aldus Bert La Fleur, begeleider van het VC Tennis.

Het idee om een groepje 'VC-tennisers' te formeren kwam van Bert La Fleur. Acht jaar geleden was er al een soortgelijk project. "Het baanloze project van voorheen Vivaan bood de mogelijkheid voor iedereen die baanloos was waaronder ook Vutters, AOW'ers en WAO'ers om een balletje te slaan. De subsidie werd acht jaar geleden ingetrokken. Vivaan klopte toen bij mij aan voor een doorstart. Ik kon bij de tennisvereniging wel een potje breken", legt Bert uit. Het bleek een gouden zet. Bert had al snel een groepje bij elkaar en bracht deze onder bij TV Frisselstein. Er werd getennist en het was daarnaast hartstikke gezellig. "Het is ook een sociaal project. Er wordt gesport, maar na afloop ook gezellig met elkaar koffiegedronken. Op een gegeven moment kwam ik in contact met Berbel van Bree (sportcoach van de gemeente Meierijstad red.) en na een brainstormsessie kregen we een kleine subsidie."

Taboesfeer
Er werden folders gedrukt en Bert ging onder de naam VC Tennis op zoek naar nieuwe aanwas. "Ik vind dat mensen met een mindere conditie niet thuis moeten gaan zitten. Ook zij moeten naar buiten en gewoon kunnen sporten. Het zit misschien nog een beetje in de taboesfeer, maar daar wil ik vanaf." Bert, die zelf vrolijk en fanatiek mee tennist, heeft inmiddels een groepje van twaalf. "Die zijn er niet elke keer, maar we hebben er altijd genoeg voor een aantal dubbelwedstrijdjes. Ik kan er echter nog veel meer kwijt. Dus nieuwe tennissers zijn van harte welkom." Spelers die even moe zijn, rusten gewoon even uit. "Het gaat er fanatiek aan toe, maar aan de andere kant is het vrijblijvend. Niets moet."

Ervaring
Bij VC Tennis staat het tennissen centraal, maar Bert vindt dat niet altijd het belangrijkste. "Het sociale contact is cruciaal. Aan de ene kant wordt er gesport en aan de andere kant drinken we samen een kopje koffie. Als er iemand jarig is, neemt hij of zij taart mee. Er ontstaan vriendschappen naast de tennisbaan. Heel gaaf om te zien. De ervaring leert dat er in deze regio meer mensen zijn die graag nog een balletje willen slaan, maar die even niet over de juiste conditie beschikken en daardoor het racket aan de wilgen hebben gehangen. Eeuwig zonde en niet nodig. Wij bieden met VC Tennis uitkomst." De eerste paar keer kunnen geïnteresseerden ter kennismaking gratis meedoen.

Informatie
Voor 60 euro kan men een jaar/seizoen deelnemen. Er wordt elke woensdag van 11.00 uur tot 12.00 uur gespeeld. Meer informatie is te verkrijgen via Bert La Fleur: 0653357319. Geen racket in de kast? Geen probleem, daar wordt voor gezorgd. In de hal van de Veghelse tennisvereniging liggen folders met informatie inclusief inschrijfformulier. Zie ook: www.tvfrisselstein/vctennis.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant