EHBO Veghel start weer een cursus Reanimatie/AED

Gezondheid 536 keer gelezen

VEGHEL | In Veghel start binnenkort weer een opleidingscursus Reanimatie en AED-gebruik. Hier leert men hoe je een slachtoffer met een hartstilstand moet reanimeren en hoe de Automatische Externe Defibrillator te gebruiken.

In Veghel hangen inmiddels tientallen AED-apparaten. Met het gebruik van die defibrillators worden de kansen van overleven van een iemand met een hartstilstand aanzienlijk vergroot. Het is echter wel gewenst dat er zoveel mogelijk inwoners van Veghel opgeleid worden om zo'n apparaat te kunnen bedienen.
Om iemand te kunnen reanimeren en met een AED-apparaat om te kunnen gaan, is wel degelijk een opleiding aan te raden. Zeker is het fijn in zo'n stressvolle situatie terug te kunnen vallen op het geoefend zijn.De lessen (twee avonden) worden verzorgd door gekwalificeerde instructeurs en na afleggen van het examen ontvangt men een officieel diploma. De eerste les is op dinsdag 3 oktober van 20.00 uur tot 22.00 uur in het Rode Kruisgebouw aan de Evertsenstraat 9 in Veghel. De tweede les is op donderdag 26 oktober van 19.30 uur tot 22.30 uur op dezelfde locatie. De kosten worden door de meeste ziektekostenverzekeringen vergoed, raadpleeg de polis even. Aanmelden en meer info via reanimatie@ehbo.nl of Gonnie Schippers: 0413-362665.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant