Rechts aan de Maasstraat moet de Cuijkse servicebioscoop komen.
Rechts aan de Maasstraat moet de Cuijkse servicebioscoop komen.

Industry Bioscoop breidt uit naar Cuijk

Algemeen 1.700 keer gelezen

CUIJK | De plannen voor een bioscoop in Cuijk zijn in een vergevorderd stadium. Het kantoorpand Maasstaete en enkele omliggende panden aan de Maasstraat zijn inmiddels aangekocht om de servicebioscoop te kunnen realiseren. Dat zegt Cuijkenaar Paul van der Mark, samen met plaatsgenoot Mark van Gastel en Industry Service Bioscoop Veghel initiatiefnemers van het project.

"De tekeningen zijn klaar, het vergunningentraject loopt", zegt Van der Mark. "En we kopen de panden natuurlijk niet voor niets aan. Wanneer de bioscoop met drie zalen opent, daarover is nog niets te zeggen. Natuurlijk zo vlug mogelijk."
De ondernemers Van Gastel en Van der Mark hebben Patric Brinkman van de Veghelse bioscoop (die huist op de Noordkade) bij hun plannen betrokken. Het concept van de Veghelse bios gaat naadloos aansluiten bij die in Cuijk die dan ook Industry Service Bioscoop Cuijk gaat heten. In Cuijk komen een grote filmzaal en twee kleinere. Tijdens de films is er de mogelijkheid om evenals in Veghel eten en drinken te bestellen en te nuttigen. De initiatiefnemers mikken in het eerste jaar op 50.000 bezoekers. Dat komt neer op bijna 150 per dag. Een realistisch getal, meent Van der Mark die vast van plan is om Cuijk nieuw leven in te blazen. "We zijn hier in Cuijk vaak veel te bescheiden. We kijken veel te veel naar de buren waar het gras altijd groener is. Met een bioscoop trek je mensen naar Cuijk, dat heeft het centrum ook nodig."
Hij wil waar nodig ook de samenwerking met de schouwburg zoeken. "We willen in de filmzalen ook mogelijkheden scheppen voor optredens die te klein zijn voor de schouwburg."
Het filmaanbod zal gelijkwaardig zijn als in Veghel. Dat wil zeggen dat de nieuwste films te zien zullen zijn, maar ook filmhuis-voorstellingen en kinderfilms. Aan de buitenkant van de panden aan de Maasstraat waar de bioscoop gaat komen, verandert niets. "Het wordt een geluidsdichte doos", zegt Van der Mark. Wethouder Rob Poel is blij met het initiatief: "We zijn uiteraard op hoofdlijnen bekend met de plannen voor de servicebioscoop en staan er positief tegenover. Een bioscoop in het centrum, een belangrijke wens vanaf het begin van deze collegeperiode, past binnen onze centrumvisie en kan versterkend werken op de ontwikkeling van een sterk en aantrekkelijk centrum. We wachten de concrete plannen verder af."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant