Edwin, Frank en Janny.
Edwin, Frank en Janny. Foto's Gerard Beekmans
+ FOTO'S

Afscheid nemen staat centraal tijdens jaarvergadering Blauw Geel

Voetbal 2.750 keer gelezen

VEGHEL | De opkomst en sfeer was goed tijdens de jaarvergadering van voetbalclub Blauw Geel'38. Een vergadering waar het woord 'afscheid' centraal stond. De voorzitters wissel en de omvangrijke groep bestuursleden die vertrokken. De vervangers stonden al klaar en konden na luid applaus allen plaatsnemen achter de brede bestuurstafel. Voorzitter Frank Pulles laat een sportief- en financieel gezonde club achter zich.

Door: Peter Kuijpers.

Scheidende voorzitter Frank herhaalde het nog maar eens in zijn openingswoord: "We nemen vanavond afscheid van vier collega-bestuursleden waar ik enorm trots op ben. Ik heb in mijn bestuursperiode als voorzitter wel gemerkt dat ik het makkelijkste en mooiste baantje heb gehad. Als ik hier bijvoorbeeld zaterdags kom, waar dan in de loop van de dag ruim duizend spelers, leiders opa's en oma's, ouders en vrijwilligers rondlopen, dan denk ik: wat doen we dat goed. Ik ben enorm trots op deze collega's die dit allemaal aansturen waar ik u een daverend applaus voor vraag", zo sprak de scheidende Blauw Geel'38 preses de volle kantine toe. Tevens werd het schilderij met het shirt van clubicoon Willem den Das (†), dat in de kantine komt te hangen, aan de vergadering getoond. Geschonken door de familie Den Das met een bijbehorend geldbedrag voor de jeugdafdeling.

Vincent van Liempd neemt afscheid.

Afscheid
Penningmeester Erwin ging er eens goed voor zitten. De Blauw Geel'38 'minister van financiën' maakte zich op voor zijn laatste financieel verslag. De scheidende secretaris Jan stond stil bij het overlijden van Harrie Jan van der Heijden, Frans de Kock en Harrie van Heck, die de club het laatste jaar ontvielen. De sportieve successen van het eerste team, maar ook de vele kampioenen.
De scheidende bestuursleden Willy, Vincent, Jan en Erwin werden allen voorzien van een luid applaus en bloemen. Ze maakten plaats voor Joost Vlassak (secretaris), Cor Pauli (facilitair) en Steef Verhoeven (financiën) die vervolgens achter de tafel plaats namen.
Het punt van afscheid van voorzitter Frank kwam uiteindelijk ook aan bod. Bestuurslid John nam deze taak voor zijn rekening. Hij nam de vergadering mee in een reis door de zesjarige periode van de scheidende preses en stond stil bij diverse momenten uit die tijd. Bloemen voor Janny, de vrouw van Frank, die vervolgens zijn opvolger Edwin naar voren sommeerde. Na toestemming van de vergadering kon hij de voorzittershamer dan eindelijk doorgeven aan zijn vriend en opvolger.

Wethouder Jan Goijaarts is 25 jaar lid van Blauw Geel.

Eibar
Edwin noemde zichzelf in zijn openingswoord slechts een schakel van de grote Blauw Geel'38 ketting. "Ik ben trots van deze grootste en mooiste club van Veghel voorzitter te mogen zijn. Heb ik plannen? Jazeker, heel veel, waaronder de komende verbouwing van de tribune en de nieuwe website." Sportief gezien overhandigde hij René Barten een shirt van de Spaanse Primera División club Eibar. "Een stadje met 26.000 inwoners, gelijk aan Veghel", wist Erwin aan René te melden, met een dikke knipoog naar de plannen van inmiddels oud-voorzitter Frank.

Baas boven baas: Hans Callaars is maar liefst 60 jaar lid!

Jubilarissen
Tot slot de jubilarissen die als eerste taak door de nieuwe voorzitter werden voorzien van insigne en bloemen. Piet van Alst, Jan Goijaarts, Joep Plompen en Tiny van der Sanden zijn 25 jaar lid, Paul van den Berg en Jan Verhallen zijn 40 jaar lid, Ad van Dooren is 50 jaar lid en tenslotte nestor Hans Callaars die maar liefst 60 jaar als lid aftikt.
Erevoorzitter Wim Verwegen kreeg met zijn traditionele ludieke opmerking het laatste woord: "In de periode van Frank en mij als voorzitter hebben we diverse kampioenschappen en promoties meegemaakt. Jij Edwin hoeft er maar drie en sta je in de Eredivisie." Wat de vergadering met een lachsalvo deed besluiten.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Van links naar rechts: Jan Goijaarts, Piet van Alst, Hans Callaars, Jan Verhallen, Tiny van der Sanden.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant