Ook voor jonge muzikanten is er plek.
Ook voor jonge muzikanten is er plek.

'Schrijf je in en help ons er een fantastische editie van te maken'

Algemeen 994 keer gelezen

VEGHEL | Iedereen die zijn of haar kunsten wil vertonen tijdens Fabriek Magnifique 2018 kan zich vanaf 1 oktober aanmelden. Het bekende festival wordt op vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 juli 2018 voor de achtste keer gehouden in Veghel. "Ik zoek mensen met verrassende, creatieve of vernieuwende ideeën", aldus artistiek leider Jan van Hoof.

Fabriek Magnifique zoekt creatieve mensen.

Fabriek Magnifique biedt een podium aan professionals naast getalenteerde amateurs en geeft ruimte aan bijzondere projecten. Jan is verantwoordelijk voor de programmering. "We zijn druk bezig met het contracteren van artiesten en kunstenaars." Hij hoopt het programma de komende maanden verder uit te bouwen met ideeën uit de Veghelse gemeenschap. "Daar zijn we als FM naar op zoek. Iedereen kan in de open inschrijving een idee of act aanleveren. Dat mag een compleet uitgedacht idee zijn, maar ook een opzetje. Wij kijken dan wat er mogelijk is." Mensen kunnen van alles inbrengen. "Een koor wat graag wil optreden, een kunstenaar die zijn werk wil tonen of iemand die de grootste ijstaart van Nederland wil maken. Je kan het zo gek niet bedenken. Je hoeft het ook niet alleen te verwezenlijken. Wij zoeken naar partners en kunnen mensen aan elkaar koppelen. "

'Groot publiek'
Toegankelijke optredens voor publiek gaan hand in hand met kleine, speciale events. Hiervoor wordt onder andere het Julianapark in Veghel omgetoverd tot een bruisend festivalterrein met meerdere podia. Of je nu iets wilt doen met beeldende kunst, theater, dans, muziek, literatuur, volkskunst of architectuur: alles kan. "Het festival betaalt geen gage, maar geeft je de kans op een unieke ervaring. Deelnemers kunnen hun talenten in een professionele setting showen aan een groot publiek. Bovendien krijg je de foto's van je optreden voor eigen gebruik."

Prachtige ideeën
Het programmateam bekijkt in januari alle inschrijvingen. Samen met de indiener wordt er gekeken of er geld voor te vinden is en of het uitvoerbaar is. "Ik hoop op veel reacties. Veel mensen hebben prachtige ideeën, maar daar komen wij niet altijd achter of pas te laat. Fabriek Magnifique is een festival van, voor en door de Veghelaren. Schrijf je nu in en help ons er een fantastische editie van te maken."
Ook wijkverenigingen kunnen een idee indienen. "Een mooie gelegenheid om je wijk te promoten. Verder willen we Meierijstad er nog meer bij betrekken. Dus ook ideeën uit alle dorpen zijn welkom. Graag zelfs", vertelt Jan.

Achtste editie
Verleiden, terugdeinzen, verwonderen. Stilte of juist uit je dak gaan. Alles tegelijk. Jong, oud, vrienden of gezin, iedereen is welkom. In 2018 luidt FM alweer voor de achtste keer de zomervakantie in. Jan: "We verwachten 75.000 bezoekers, verspreid over drie dagen. FM biedt een smaakmakende mix van professionals en amateurs die Veghel tot een cultureel kookpunt brengen."

Vrijwilligers maken deel uit van een gezellig team.

Vrijwilligers kunnen zich ook alvast aanmelden. FM18 zoekt zowel vrijwilligers voor in de organisatie als tijdens het festival. "Het is hartstikke leuk en het geeft veel voldoening. Je doet toch iets terug voor Veghel", sluit Jan af.

Op www.fabriekmagnifique.nl kunnen ideeën worden ingebracht. Inschrijven als vrijwilliger kan ook via de website Fabriek Magnifique.

Fabriek Magnifique zoekt creatieve mensen.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant