Jan van Houtum, links met oranje hesje, verzorgt de training
Jan van Houtum, links met oranje hesje, verzorgt de training

Dorshout traint voor Krollenloop

Sport 1.188 keer gelezen

VEGHEL | Een enthousiast groepje Dorshouters is begin september begonnen om zich voor te bereiden op de Krollenloop die op zondag 5 november gehouden wordt. Veel deelnemers zetten hun eerste schreden op het gebied van het hardlopen, anderen pakken na soms vele jaren hun hobby weer op.

Elke maandagavond is het om 19.30 uur verzamelen bij de blokhut, weer of geen weer. Onder leiding van Jan van Houtum wordt de basistraining uitgevoerd.

Na enkele weken training is er duidelijke vooruitgang vast te stellen en neemt het enthousiasme en het plezier in het lopen alleen maar toe. Uiteraard heeft elke deelnemer ook nog het nodige 'huiswerk' te verrichten om beslagen ten ijs te komen. Met nog vier weken te gaan moet het lukken om als buurtvereniging Dorshout met een mooie goed getrainde groep acte de présence te geven tijdens de Krollenloop.

De meeropbrengst van de Krollenloop gaat dit jaar naar een nieuw initiatief van de werkgroep Dementievriendelijke Gemeente (DVG) Meierijstad. Een deel van het inschrijfgeld en de sponsorgelden komt ter beschikking voor de realisatie van een Fitpad, een beweegroute door het centrum van Veghel.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant