Afbeelding

Theaterseizoen De Blauwe Kei geopend op CHV Noordkade

Kunst en cultuur 1.065 keer gelezen

VEGHEL | Het brede rode lint wordt doorgeknipt door één van de bijna honderd theaterbezoekers. Zij gaan allemaal, nadat ze welkom zijn geheten door Martien van den Hoven (voorzitter Stichting Cultuurfabriek Noordkade), naar de allereerste theatervoorstelling in de zojuist geopende kleine zaal (het Magazijn) van De Blauwe Kei op CHV Noordkade.

Met de opening van het Magazijn, een van de nieuwe kleine zalen van De Blauwe Kei, is op vrijdagavond 6 oktober het startschot gegeven voor theaterseizoen 2017-2018. Matzer Theaterproducties, van de Veghelse regisseuse Madeleine Matzer, had de eer om als eerste voor het Blauwe Kei publiek in deze zaal te spelen. Na afloop van de voorstelling werden zowel de spelers als het publiek verrast met een glaasje bubbels.

Bijzonder
Theaterbezoekers reageerden enthousiast op hun eerste bezoek aan De Blauwe Kei op CHV Noordkade. "We werden hartelijk ontvangen door De Blauwe Kei, op iedere hoek stond iemand klaar om ons de weg te wijzen", wist een bezoeker te vertellen. "Wij kwamen natuurlijk voor de voorstelling, maar het feit dat het de allereerste voorstelling was maakte het extra bijzonder. Ook leuk om te zien dat in deze industriële omgeving allerlei Blauwe Kei attributen, zoals de welbekende gekleurde bank, een nieuw plekje hebben gekregen", liet een andere bezoeker weten.

Uitwedstrijd
Op 6 oktober vond ook de eerste Uitwedstrijd plaats. Een bus trouwe Blauwe Kei bezoekers vertrok naar Theater Markant voor de voorstelling Vamos met onder andere Lenette van Dongen. Het theater biedt deze service zodat bezoekers, tot de oplevering van de grote theaterzaal op CHV Noordkade in januari 2018, toch kunnen genieten van grote theaterproducties. Op donderdag 12 oktober vertrekt de tweede Uitwedstrijd naar Theater De Leest in Waalwijk voor de voorstelling Terror.

Kleine zaal
Vanaf nu kunnen theaterliefhebbers wekelijks terecht in de kleine zaal. Voor bijvoorbeeld de kindervoorstellingen Panama en De GVR, de beeldende voorstelling van Hotel Modern of de eindejaarsconference van Vincent Bijlo. De grote theaterzaal met circa 650 plaatsen is in januari 2018 gereed, maar kaarten voor artiesten die in de nieuwe zaal optreden, zoals Leon van der Zanden, Frank Boeijen, Percossa en Roué Verveer, zijn nu al verkrijgbaar.

Het programma van seizoen 2017-2018 is te vinden op www.blauwekei.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant