Eerste nederlaag van het seizoen voor Geel-Zwart

Sport 587 keer gelezen

VEGHEL | Voor Geel-Zwart Dames 1 stond afgelopen zondag de lastige uitwedstrijd tegen Heeze op het programma. In de eerste helft hadden de Veghelse dames het meeste balbezit. Het baltempo lag echter te laag waardoor er weinig kansen werden gecreëerd. Heeze kwam er een aantal keer uit met de counter. Halverwege de eerste helft kwam de thuisploeg tegen de verhouding in op 1-0. Geel-Zwart had hier geen passend antwoord op.

De tweede helft begonnen de Veghelse hockeysters met beter veldspel. Dit resulteerde meteen in meer kansen en ook vrij snel tot de aansluitingstreffer. Een snelle omschakeling van Madelief de Beer resulteerde op een twee tegen een situatie met de keepster, mooi samenspel van Babs de Kock en Julie van Roosmalen leidde tot de 1-1. Geel-Zwart kreeg vervolgens kansen op de 2-1 en was de baas op het veld. De kansen, waaronder een strafbal, werden echter niet benut. In het laatste kwartier kreeg Heeze meer kansen en kregen ze de ene na de andere strafcorner. Vijf minuten voor tijd viel de beslissing. Heeze pakte met 2-1 de volle winst. De Veghelse dames streden tot de laatste minuut voor elk punt, maar na 70 minuten hockeyen was de eerste nederlaag van dit seizoen een feit.

Door de nederlaag zakken de Veghelse hockeysters naar plek vier. Volgende week wacht HOCO uit Oisterwijk. De nummer 7 van de ranglijst won afgelopen zondag met 3-0 van Concordia.