Besloten is dat de resten van de toren van de Heilig Hartkerk worden gesloopt (Foto: Peter Kuijpers).
Besloten is dat de resten van de toren van de Heilig Hartkerk worden gesloopt (Foto: Peter Kuijpers).

Geen bezwaren tegen komst woningen aan Sluisstraat

Wonen 1.801 keer gelezen

VEGHEL | Bouwplan De Campanula, op de hoek van de Sluisstraat en de Vondelstraat in Veghel, lijkt met een nieuw ontwerpbestemmingsplan eindelijk doorgang te vinden. Het plan waarin er 33 woningen met een tuin worden gebouwd, heeft geen bezwaarmakers opgeleverd.

Bouwgroep van Schijndel van Wanrooij is eigenaar van de locatie van de voormalige Heilig Hartkerk aan de Vondelstraat in Veghel en ontwikkelaar van het project De Campanula.
Eerder waren er plannen om aan de Sluisstraat 58 appartementen en 13 woningen te bouwen. Door de economische crisis raakte dit nieuwbouwplan in het slop. 17 mei heeft het college een overeenkomst getekend met initiatiefnemers voor aanpassing van hun planontwikkeling naar maximaal 33 grondgebonden woningen. "Het terrein heeft jaren braak gelegen en ziet er verloederd uit. Het is goed dat er nu een nieuw plan ligt en dat we iets moois gaan maken van dit stukje Veghel", aldus wethouder Eric van den Bogaard eerder dit jaar.
Voor realisatie van dit aangepast schetsplan is een herziening van het bestemmingsplan noodzakelijk. Op 27 juni heeft het college het ontwerp bestemmingsplan 'Veghel-West, hoek Sluisstraat-Vondelstraat' vrijgegeven voor ter inzage legging. Tegen het ontwerp zijn géén zienswijzen ingediend. Daarnaast is met betrokken instanties vooroverleg gevoerd. Waterschap Aa en Maas heeft een zienswijze ingediend, gericht op de hoeveelheid te bergen hemelwater binnen het plangebied. Dit is inmiddels afgehandeld. De afspraken leiden niet tot aanpassing van het ontwerp bestemmingsplan.

Besloten is dat de resten van de toren van de Heilig Hartkerk worden gesloopt. Dit omdat de toren niet past in het nieuwe bouwplan en zelfs ontwikkelingen zou belemmeren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant