Afbeelding

Robbert van Kampen verovert de International Sidecar Trophy

Sport 742 keer gelezen

VEGHEL | Robbert van Kampen uit Veghel heeft afgelopen weekend de titel veroverd in de International Sidecar Trophy. Samen met zijspancoureur Michiel de Groen bleek hij een stuk beter dan rest. De heren, rijdend onder de naam Team Rainbow Racing, sloten het seizoen af met 26 punten meer dan de nummer twee.

Robbert en Michiel begonnen het laatste raceweekend op het circuit van Oschersleben met een voorsprong van 19 punten. Het kampioenschap was daarmee binnen handbereik, maar nog niet binnen.
Op zondag moest het gebeuren. Direct na de start kwam Robbert als vijfde door de eerste bocht. Samen met Michiel besloot hij geen risico te nemen. Uiteindelijk kwamen ze na negen ronden als achtste over de finish. Tijdens de tweede wedstrijd later die middag was de start wederom goed. Na vijf rondes ging de Veghelaar zijn eigen tempo rijden. Toen de finishvlag viel, na elf rondjes, kwamen Robbert en Michiel als vierde over de finish. Het bleek meer dan voldoende voor de titel.
2017 was voor Team Rainbow Racing ingecalculeerd als leerjaar. De titel is een grote verrassing. "Ik had dit nooit verwacht. Langs deze weg wil ik iedereen bedanken die bij heeft gedragen aan het succes", aldus de Veghelaar.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant