Gerald Kristen is projectontwikkelaar van het Collegepark Zwijsen.
Gerald Kristen is projectontwikkelaar van het Collegepark Zwijsen.

Collegepark Zwijsen mag toch zonnecollectoren installeren

Wonen 1.641 keer gelezen

VEGHEL | Er komen toch zonnecollectoren aan de gevel van het oude Zwijsen College in de Hertog Janstraat en de Burgemeester Kuijperlaan in Veghel. Tijdens de raadsvergadering van donderdagavond werd bij wijze van uitzondering goedkeuring verleend voor de zonnecollectoren aan de gevels. De oude middelbare school wordt momenteel verbouwt tot 116 appartementen

Het college legt met dit besluit verschillende adviezen naast zich neer. Zowel de welstandscommissie, de monumentencommissie als een adviesbureau waren tegen de zonnecollectoren in de Hertog Janstraat en de Burgemeester Kuijperlaan. Mede vanwege de prioriteit en het ontbreken van regels is deze beslissing genomen. Gerald Kristen en zijn team van KISS Solutions zijn blij met het goede nieuws. 


Het Collegepark Zwijsen heeft als doel om woningen te realiseren waarbij de energiekostenrekening naar nul wordt teruggebracht. Zo hebben de woningen geen eigen aansluiting voor gas, water of elektra maar kunnen ze gezamenlijk inkopen en betalen voor een centrale aansluiting. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant