Geel-Zwart boekt nipte overwinning op HOCO

Sport 559 keer gelezen

VEGHEL | Geel-Zwart Dames 1 heeft afgelopen zondag een thuisoverwinning geboekt op HOCO uit Oisterwijk. Door de winstpartij staan de Veghelse hockeysters nu op plaats vier.

Geel-Zwart begon zondag voortvarend aan het duel. Binnen een minuut stond het al 1-0 voor de thuisploeg. Vanaf de afslag werd Julie van Roosmalen aangespeeld die vervolgens de assist gaf op Inge van Kessel. Het Veghelse talent tekende voor de 1-0. De eerste helft was goed vanuit Veghels perspectief. Het veldoverwicht resulteerde ditmaal ook in kansen ditmaal. Via een strafcorner van Jolien Bogers kwam Geel-Zwart nog in de eerste helft op 2-0. De laatste minuten voor rust kwam HOCO steeds meer in de wedstrijd waardoor de spanning terugkwam.
Na rust kon de Veghelse verdediging moeilijk omgaan met de druk van de gasten. De scherpte ontbrak waardoor er onnodig veel kansen werden weggeven. HOCO ging hier echter niet effectief mee om. Geel-Zwart probeerde de rust terug te vinden in het spel, maar het was toch HOCO wat terugkwam in de wedstrijd door de 2-1 te maken.
Geel-Zwart bleef vechten voor de drie punten. Verschillende kansen van HOCO werden gekeerd door goed keeperswerk. Uiteindelijk kwam de beslissing vijf minuten voor tijd; via een solo van Demi van Nieuwenhuizen werd Babs de Kock aangespeeld. Zij hield goed het overzicht en gaf de assist op Inge die haar tweede van de wedstrijd maakte. HOCO deed vlak voor tijd nog wat terug via een strafcorner, maar verder dan 3-2 kwamen ze niet.

Volgende week hebben de dames van Geel-Zwart een week rust in verband met de herfstvakantie. Op 29 oktober nemen ze het uit op tegen koploper Best.