Peer Hurkmans is zeer blij met de 'nieuwe' digiborden.
Peer Hurkmans is zeer blij met de 'nieuwe' digiborden.

EHBO Veghel is 'toekomstproof' met digiborden van Skipov

Algemeen 673 keer gelezen

VEGHEL | Het pand aan de Evertsenstraat 9 in Veghel is voor veel mensen vooral bekend als het Rode Kruis gebouw. Er huist echter veel meer op deze locatie, destijds geschonken aan de Veghelse gemeenschap door oud-wethouder Jan Slippens. Momenteel vinden er drie verenigingen onderdak: de EHBO Vereniging Veghel, het Rode Kruis en Stichting Veghel HartSave. Als het aan Peer Hurkmans ligt, blijft het niet bij deze drie. Wat hem betreft vinden meer verenigingen en stichtingen op het gebied van hulpverlening de weg naar nummer 9. Zeker nu het gebouw weer grotendeels up-to-date is.

Peer Hurkmans is voorzitter van de EHBO Vereniging Veghel en bestuurslid van het Rode Kruis. Zijn verhaal vertelt hij met verve. "Dat dit gebouw zo veelvuldig en intensief gebruikt wordt, is voor menig Veghelaar onbekend. Toch is het voor de inwoners echt wel belangrijk wat er gebeurt achter deze deuren. In een actieve gemeenschap met zoveel evenementen, is het maar wat fijn dat we op een goed werkende EHBO kunnen rekenen. Dat we vrijwillige hulpverleners tot onze beschikking hebben en zeker zo belangrijk: vrijwilligers die weten wat ze moeten doen en waarmee ze bezig zijn. Cursussen, scholing, bijscholing en herhaling zijn erg belangrijk. Gemiddeld vinden hier vier tot acht keer per maand scholingen plaats. Daarom zijn wij zo content met de twee digiborden die Skipov basisonderwijs heeft geschonken", legt Peer uit. Skipov heeft op haar scholen de klaslokalen voorzien van moderne touch screens. Op deze manier is een nuttige bestemming gevonden voor de vrijgekomen digiborden.

Mountainbikes
De voorzitter vervolgt zijn verhaal. "We hebben ongeveer 120 leden bij de EHBO, daarvan draait pakweg 15 tot en met 20 procent actief de evenementen mee. We zijn altijd op zoek naar nieuwe aanwas, we willen het aantal jongeren graag wat laten groeien." Samen met het Rode Kruis beschikt de EHBO Vereniging Veghel over twee sportieve mountainbikes, erg handig om deze in te zetten op evenementen die plaatsvinden op grotere terreinen of oppervlakten. "We verzorgen verder een groot aantal cursussen en trainingen zoals de algemene EHBO basiscursus, sportletsel, alcohol en drugs, wandelletsel en communicatie, deze laatste gaat over gebruik van portofoons en dergelijke", aldus Peer.

Opgeknapt
De afgelopen periode is het gebouw flink opgeknapt door een professioneel schildersbedrijf met hulp van onder andere Peer en andere vrijwilligers. Alle ruimtes zijn geschilderd, het meubilair opgeknapt en de indeling aangepast. Een representatieve ontvangstruimte, een afsluitbaar kantoor en bestuurskamer zijn het resultaat. De Wifi, computer en printers zijn goed geïnstalleerd en de twee fraaie instructieruimten voorzien van de 'nieuwe' gebruikte digiborden. "We zijn toekomstproof", zegt Peer. "We zijn bezig om Sanquin (bloedbank) met zijn verrijdbare bloedbank-bus terug naar deze plek te krijgen. Wordt vervolgd dus."
Meer weten over EHBO Vereniging Veghel, neem dan gerust contact op met Peer via:
voorzitter@ehboveghel.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant