Afbeelding

John is een ondernemer met passie voor sport

Sport 2.962 keer gelezen

VEGHEL | John Verkuijlen beheert in het bestuur de portefeuille commerciële zaken bij voetbalclub Blauw Geel'38/Jumbo. De naam Verkuijlen is onlosmakelijke verbonden met deze regio: "Dat klopt, ik kom uit Heeswijk-Dinther waar Avesteyn mijn 'cluppie' was en ik begon met voetballen." Eigenaar directeur van Sport 2000, inmiddels gevestigd in Venlo, Venray, Helmond en residentiestad Veghel. "Blauw Geel'38 is lekker bezig. Onze groep sponsoren en leden van de businessclub groeien gestaag. Daar zijn we heel trots op", zegt een gedreven John Verkuijlen.

Door: Peter Kuijpers.

Opgegroeid in Heeswijk-Dinther en al twintig jaar getrouwd met Monique. Ze hebben samen twee kinderen. "Mijn dochter Isa is 15 en speelt hockey bij Geel-Zwart en Sam is bijna 18 en voetbalt in JO 19-2 bij Blauw Geel'38." John zijn lijstje met werkgevers heeft één gemene deler: sport. Hypro Sport van Hans van Eerd, HoutBrox, Reebok en Nike zijn de namen van voormalige retailers en leveranciers in de sportbranche waar natuurlijk Nike een wereldconcern is. "Nike is gigantisch groot, een fantastisch bedrijf met een Amerikaanse killers mentaliteit. Hoewel ik het daar goed naar mijn zin had op key account niveau, wist ik dat ik hier geen 67 kon worden. Inmiddels had ik mijn rugzak met veel skills gevuld. In de periode bij Reebok reisde ik door Zuid-Nederland en maakte ik een 'wittevlekkenplan' (Sommige bedrijven maken een wittevlekkenplan om in kaart te brengen waar er mogelijkheden liggen om te groeien. red.). Daar kwam Venray uitrollen en daar ben ik in 1999 mijn eerste SPORT 2000 gestart."
Zijn motto: 'Als jij niet kiest, kiest de klant niet voor jou'

Avesteyn
John liet vroeger in Dinther een hele leuke tijd achter zich. "Ja, absoluut. Dat was een fantastische tijd bij Avesteyn en al de dingen er omheen. Ik heb bij Avesteyn een paar wedstrijden in het eerste mogen spelen onder trainer Tiny van Nistelrooy, de vader van de wereldberoemde spits Ruud. Ik ben echter op mijn 22ste gestopt met voetballen door blessures. Pas toen ik dertig jaar was heb ik de schoenen weer van de zolder gehaald en ben ik opnieuw begonnen bij Blauw Geel'38 en later naar de veteranen, overigens ook een prachtige afdeling. Onze Sam werd jeugdlid en als vader ga je dan mee. Hij begon in de F16 tegelijk met Bram van Frank Pulles. Frank en ik hebben toen samen een jeugdteam gedaan en dan gaat het treintje lopen. Als ik iets doe ben ik bloed fanatiek. Dus zeker ook met voetbal. Aan die tijd koester ik weer hele leuke herinneringen met Jan Keurlings, Joost van den Biggelaar en veel anderen, wat een tijden waren dat toch."

Partner
De wereld van John Verkuijlen is een wereld van snel schakelen. Daar is vier jaar geleden voetbalclub Blauw Geel'38/Jumbo bijgekomen. "Goede vriend Frank vroeg me of ik bestuurslid commerciële zaken wilde worden. Ik was enthousiast, maar een beetje terughoudend. Ik ben een toeleverancier en partner van Blauw Geel'38 en dat vond ik dubbel. Ik wilde belangen verstrengelingen voorkomen."
Uiteindelijk ging John toch overstag. "In deze functie ben ik ook namens het bestuur afgevaardigde bij de Business Club Blauw Geel'38. Als ik zie hoe wij er als club momenteel commercieel voorstaan en de club zich presenteert in totaliteit is dat buitengewoon goed. De Business Club van Blauw Geel'38 is de sterkste netwerk club in de regio met zo'n 120 leden en deze groeit nog steeds. Niet alleen kijkend naar de toezeggingen, maar het elkaar de handel gunnen, daar zijn wij als Business Club bestuur erg trots op."
Het wordt drukker op kantoor en in de winkel, tijd om te gaan al hadden we nog uren kunnen keuvelen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant